Po prvi naslov v mladinski konkurenci

    Mladinska ekipa Calcit Volleyja bo v nedeljo v dvorani OŠ Stranje prireditelj zaključnih bojev mladinskega državnega prvenstva. Kamniške mladinke, ki v letošnjem državnem prvenstvu še niso izgubile, bodo v polfinalu igrale proti Krimu I, v drugem polfinalnem obračunu pa se bosta pomerili ekipi SIP Šempetra in Nove KBM Branika. Zaključni turnir se bo začel ob deseti uri.

    Do zdaj v svoji bogati zgodovini Calcit Volley naslova mladinskih državnih prvakinj še ni osvojil. Z letošnjo ekipo, ki praktično v celoti igra za drugo kamniško ekipo v 1A. DOL, v njej sta tudi Eva Pogačar in Anja Zorman, ki igrata za aktualne pokalne prvakinje Slovenije, pa so Kamničanke zagotovo v vlogi prvih favoritinj. Vendar v kamniškem taboru ne želijo ničesar prehitevati. »Dejstvo je, da imamo močno ekipo, toda naprej bo treba premagati Krim, šele nato bomo lahko začeli razmišljati o morebitnem naslovu,« opozarja Franci Obolnar, trener mladink Calcit Volleyja.

    »Glede na to, da praktično vse igramo v 1A. DOL, je čutiti nekaj pritiska, nekaj je tudi nervoze, vendar popolnoma zaupam svoji ekipi. Prepričana sem, da bomo to nervozo spremenile v kakovostno igro in verjamem, da bo to zadostovalo za naslov državnih prvakinj,« pa pred zaključnim turnirjem v Stranjah razmišlja Eva Zatković, ki v letošnji sezoni blesti v članski slovenski ligi. Vendar mladinska državna reprezentantka nikakor ne podcenjuje nasprotnic v polfinalu, čeprav so krimovke brez večjih težav premagale že na četrtfinalnem turnirju.

    »Zavedamo se, da nam bo nastop v finalu omogočila le zmaga proti Krimu, zato ne smemo popustiti v nobenem trenutku tekme. Če bomo zbrane in v tekmo dale svoj maksimum, menim, da tekmo lahko zmagamo in se tako uvrstimo v obračun za naslov prvakinj,« je odločna Zatkovićeva, ki v drugem polfinalu nekoliko več možnosti daje Šempetrankam. »Nova KBM Branik in SIP Šempeter imata zelo kakovostni ekipi in menim, da bo tekma med njima zelo izenačena. Vseeno mislim, da imajo več možnosti za zmago Šempetranke, ki so do zdaj še vsakič prikazale zelo konstantno igro z dobro borbo v polju, poleg tega pa je njihova ekipa sestavljena iz kar precejšnega števila kakovostnih igralk.«

    Naslov državnih prvakinj brani Nova KBM Branik, ki je lani v finalu premagal prav SIP Šempeter. Kamničanke so lani prvenstvo končale na petem mestu.