Če bodo igrali kot v sredo . . .

  Z odlično igro, eno najboljših v letošnji sezoni, so se odbojkarji Calcit Volleyja uvrstili v četrtfinale pokala Challenge, toda varovanci Aleša Hribarja časa za proslavljanje novega uspeha kamniškega kluba nimajo. V soboto jih ob 19.30 pred svojimi navijači čaka še tretji letošnji obračun z ACH Volleyjem. Prva dva, tudi zadnjega v finalu Pokala Slovenije, so dobili Ljubljančani. Tekma bo štela tudi za srednjeevropsko ligo.

  Vsega 82 minut je bilo dovolj, da so kamniški odbojkarji strli odpor Savo Volley Kuopio, ki ima v svojih vrstah kar štiri finske reprezentante. Čeprav sta Antti Siltata in Olli-Pekka Ojansivu, prva moža finske ekipe, dvoboj s Kamničani začela zelo dobro, so ju domači odbojkarji zelo hitro zaustavili. O nemoči finske ekipe govori tudi podatek, da so jih Kamničani kar štirinajstkrat zaustavili z blokom (kar petkrat Miha Bregar, enkrat manj pa Sašo Štalekar), njihov napad pa je bil ob koncu le 37-odstoten.

  »Dobro smo servirali, ves čas je bil sprejem na visoki ravni, skratka, mislim, da smo prevladovali v vseh elementih igre. Tudi tiste žoge, ki jih običajno na idealen sprejem, t. i. free ball, ne zaključimo, smo v sredo odigrali na najboljši možni način in igra nam je stekla. Vsekakor je to pravi recept, kako moramo igrati v nadaljevanju sezone,« je zmago proti močni finski ekipi komentiral Sašo Štalekar, ki je bil ob štirih blokih, enem asu in 73-odstotni uspešnosti v napadu s 13 točkami tudi najbolj učinkovit igralec tekme. Štalekar se že veseli četrtfinalnih obračunov z italijansko Monzo. »Naša prednost bo, da bomo lahko obe tekmi odigrali sproščeno, brez pritiska, predvsem pa bo naš cilj, da se prikažemo v čim boljši luči. Dobro je tudi to, da bo prva tekma v Italiji, tako da se nam na povratni tekmi obeta praznik odbojke.«

  Toda do tekem z Monzo, prva bo na sporedu med 29. januarja v Monzi, bodo morali kamniški odbojkarji vse svoje sile usmeriti v državno prvenstvo, kajti že v soboto bodo še tretjič v letošnji sezoni igrali z Ljubljančani. Na prvi medsebojni tekmi v dvorani Tivoli so prevladovali aktualni državni in pokalni prvaki Slovenije, v finalu Pokala Slovenije pa so do sredine posameznih nizov vodili Kamničani, toda končnica je bila spet v znamenju ACH Volleyja.

  »V Kanalu do 18. točke nismo igrali slabo, popustili smo potem v končnicah nizov. Usodni so bili prav t. i. free ball, saj na idealni sprejem nismo mogli zaključiti napadov, toda proti Fincem smo pokazali, da znamo igrati tudi to, kar pomeni, da bo to treba ponoviti tudi v soboto,« pot do morebitne prve letošnje zmage nad Ljubljančani vidi najvišji igralec Calcit Volleyja.

  Medtem ko so bili Kamničani med tednom uspešni v Evropi, so ljubljanski odbojkarji v Franciji iz rok izpustili najmanj točko v dvoboju s francoskim Chaumontom v skupini B lige prvakinj. »Tekmo sem si ogledal po televiziji. Prva dva niza so Ljubljančani resda igrali slabo, so pa v nadaljevanju tekme prikazali veliko boljšo igro. Škoda, ker v četrtem nizu niso izkoristili svoje priložnosti, sem pa tudi že govoril z nekaterimi igralci ACH Volleyja. Po tekmi je bilo nekaj grenkega priokusa, toda do soboto bodo na to že pozabili. Slovenski derbi je vendarle slovenski derbi.«

  Čeprav za četo Aleša Hribarja tudi morebitna sobotna zmaga še ne prinaša prvega mesta na prvenstveni lestvici, bi bili s tremi točkami veliko bliže vsaj drugemu mestu, kar bi jim v končnici že prineslo najmanj polfinale. »Zavedamo se, da bo šest točk zaostanka za ACH Volleyjem težko nadomestiti, toda tudi drugo mesto je tisto, ki bi nas zadovoljilo ob koncu rednega dela sezone, saj bi se na ta način izognili četrtfinalu. Drugo mesto je za zdaj naš cilj,« napoveduje Sašo Štalekar.

  Pari 12. kroga 1. DOL za moške

  Sobota, 19. januar: Calcit Volley – ACH Volley (ŠD Kamnik, 19.30), Maribor – Krka (ŠD Tabor, 17.00), Panvita Pomgrad – Hiša na kolesih (dvorana OŠ I, 19.00), Črnuče – Hoče (dvorana OŠ Maksa Pečarja, 19.30), Salonit Anhovo – Šoštanj Topolšica (ŠD Kanal, 19.00).

  Komentarji