Novi zmagi za kamniške kadetinje

  Kadetinje Calcit Volleyja so tudi v četrtem krogu A lige – ZAHOD A zabeležile dve novi zmagi. Na turnirju v Kanalu so v svoji prvi tekmi premagale Vital Ljubljano z 2:0 (18, 20), v drugi pa še domačinke turnirja, odbojkarice Neptuna, z 2:0 (25, 13). Po šestih odigranih tekmah so Kamničanke na prvem mestu v svoji skupini z maksimalnim številom točk, v prihodnjem krogu, 31. marca, pa bodo v dvorani OŠ Stranje še enkrat igrale z Vital Ljubljano ter prvič v letošnji sezoni še z Olimp Ljubljano, ki ima prav tako 12 točk.

  Ljubljančanke so do tekme s Kamničankami izgubile le eno tekmo, tako da je šlo v Kanalu za derbi četrtega kroga. Vendar je bil to derbi le na papirju, kajti varovanke Francija Obolnarja niti v enem trenutku nasprotnicam niso dovolile, da bi se jim nevarneje približale. Nekaj slabše so odigrale tekmo proti Kanalkam, ki do zdaj še niso prišle do zmage, toda v prvem nizu so bile blizu nje, na koncu pa so malce več sreče imele gostujoče odbojkarice. Zato pa so kamniške kadetinje drugi niz spet odigrale zelo dobro ter tako prišle še do svoje šeste zmage v A ligi.

  »Proti Vitalu smo ves čas igrali zelo dobro in ga brez težav premagali, medtem ko smo proti domačinkam turnirja igrale toliko, kolikor je bilo potrebno za zmago. Je pa res, da smo imeli v prvem nizu tudi malce sreče, da smo strle odpor borbenih domačink,« je po novih dveh zmagah kadetinj Calcit Volleyja dejala Tjaša Gadža, pomočnica prvega trenerja Francija Obolnarja.

  Za kadetinje Calcit Volleyja so igrale: Tina Topič, Alja Somrak, Zala Krašovec, Zala Špoljarič, Manja Jerala, Lara Bošeska, Tara Gojak, Nives Juhant in Živa Javornik.

  Do dveh zmag so v B ligi – skupina I, prišle tudi kadetinje druge kamniške ekipe, ki jih vodi Katarina Vraber. Na turnirju OŠ Maksa Pečarja v Črnučah so premagale Vital Ljubljano III z 2:1 (16, -16, 10) in Šentvid z 2:0 (20, 21). Če bodo v zadnjem krogu, 31. marca, v dvorani OŠ Toma Brejca premagale VOLLEYBALLjubljano 2 in še drugič v štirinajstih dneh Vital Ljubljano III, lahko tekmovanje v svoji skupini končajo celo na prvem mestu. Trenutno imajo Šentvidčanke štiri točke več, njihova razlika v nizih je 8:6, Kamničanke pa so pri štirih točka, z razliko v nizih 6:5.

  Za kadetinje Calcit Volleyja II so igrale: Neža Sitar, Eva Ogrinec, Anamarie Štern, Sara Muršak, Živa Potočnik, Maja Ifko, Lejla Kočan, Anja Nograšek, Nika Kordič, Neža Skvarča, Noemi Žvegla in Klara Toševski