Novi dve zmagi na Brezovici

    Tudi na drugem turnirju skupine D kvalifikacij za 1. ligo so kadeti Calcit Volleyja zabeležili dve zmagi. Tokrat so igrali v športni dvorani Balon na Brezovici, na obeh tekmah pa so do zmage prišli v tie-breaku. Proti Brezovici Radio 1 so slavili z 2:1 (18, -18, 7), proti ACH Črnučam pa prav tako z 2:1 (-18, 16, 11).

    Pred tednom dni so varovanci Gašperja Ribiča v Stranjah premagali Brezovico Radio 1 in SEP Mokronog, obe tekmi sta se končali z 2:0, že v prvi tekmi turnirja na Brezovici pa so se spet pomerili z domačo ekipo. V prvem nizu so Luka Blaževič na podaji, Gregor Frece na mestu korektorja, Nik Mujanovič in Miha Okorn na sprejemu, Gašper Babnik in Enej Sladič v bloku ter libero Mark Uršič spet brez večjih težav ugnali Brezovčane, ki pa so v drugem nizu izkoristili manjši padec zbranosti v kamniških vrstah. Toda v tie-breaku so Kamničani povedli že na samem začetku, nato pa ga tudi zanesljivo dobili. Hladen tuš je kamniško zasedbo dočakal v prvem nizu obračuna s Črnučani, vendar so se nanj odlično odzvali, brez večjih težav dobili drugi niz, nato pa še tretjega. Tokrat je podajal Nik Drnovšek, namesto Eneja Sladiča pa je bil v bloku Jaka Albič, v ekipi je bil še Žiga Koncilija.

    V zadnji tekmi turnirja je Brezovica Radio 1 z 2:1 (21, -20, 13) premagala ACH Črnuče. Naslednji turnir bo na sporedu v nedeljo, 17. novembra, v Mokronogu pa bodo ob domači ekipi nastopili še Kamničani in Črnučani. Z eno zmago bi se kamniški kadeti praktično že uvrstili v 1. ligo.