Mladinke začele z dvema zmagama, mladinci polovično

  V nedeljo so bile na sporedu tekme prvega kroga v obeh prvih odbojkarskih mladinskih ligah. Z dvema zmagama so v 1. ligi – zahod tekmovanje v Kranju začele mladinke Calcit Volleyja, na Brezovici pa so bili mladinci Calcit Volleyja v 1. ligi polovično uspešni.

  Varovanke Tjaše Gadža so na najboljši možni način začele prvenstvo v 1. ligi – zahod. V prvi tekmi so bile z 2:0 (18, 25) boljše od Vital Ljubljane I, veliko truda v zmago pa so morale vložiti tudi proti kranjskemu Triglavu, ki so ga premagale z 2:0 (23, 18). 

  »Proti Vitalu smo odigrali kakovostno, izstopali pa so predvsem servisi Ule Gorjup. Proti Kranjčankam smo predvsem v prvem nizu odigrali malo slabše, vendar je bilo na koncu dovolj za zmago. Danes moram dekleta pohvaliti za igro,« je po turnirju dejala Tjaša Gadža, trenerka mladink Calcit Volleyja, ki v letošnji sezoni igrajo v postavi: Ula Gorjup, Evelin Flis, Hana Gašperlin, Adriana Vukojević, Tajda Adrović Flisar, Zoja Somrak, Kristina Stupar, Ajda Hribar, Mia-Marija Vravnik, Zara Premk in Špela Butalič.

  V prihodnjem krogu bodo Kamničanke 5. novembra v dvorani OŠ Stranje še enkrat igrale proti Vital Ljubljani I in Ankaranu. V 1. ligi – zahod so še ŽOK Triglav Kranj I, VOLLEYBALLjubljana, ATK Grosuplje in Lubniku.

  Brez Mihe Okorna, ki je bil upravičeno odsoten, in poškodovanega Gregorja Freceta so bili kamniški mladinci polovično uspešni na prvem turnirju 1. lige – modra skupina na Brezovici. Proti domačinom turnirja so bili v uvodnem nizu sicer blizu uspeha, a so bili v končnici domačini bolj zbrani, v drugem pa so vodili praktično ves čas. Na koncu je Brezovica slavila z 2:0 (24, 20). V drugi tekmi proti ekipi ATHOS Kostanjevica so varovanci Gašperja Ribiča dokaj prepričljivo dobili prvi niz, zato pa so do zmage v drugem nizu prišli šele v končnici. Končni izid je bil 2:0 (20, 24) za Calcit Volley.

  Kamničani so igrali v postavi: Jakob Drolc, Jaša Skvarča, Enej Sladič, Jaka Albič, Nik Špoljarič, Jon Jensterle, Noel Hostnik, Jurij Oman, Matevž Karadža Pevc in Marcel Kotnik.

  V prihodnjem krogu bodo Kamničani prosti, v tretjem krogu pa bodo v Radencih igrali proti domačinom turnirja in še enkrat z ATHOS Kostanjevico. V modri skupini sta še ekipi Triglava in Črnuč I.