Kamniški starejši dečki so še v igri za prvo ligo

    Starejši dečki Calcit Volleyja so v drugem krogu kvalifikacij za uvrstitev v 1. ligi obstali v repasažu, tako da bodo svojo priložnost, da se uvrstijo med najboljše ekipe, ki se bodo borile za naslov državnih prvakov, iskali v tretjem krogu.

    Varovanci Kristjana Krta so drugi krog kvalifikacij začeli s porazom proti ravenskim Fužinarju, ki je zmagal z 2:0 (16, 17). V drugi tekmi je bil ATHOS Kostanjevica z 2:0 (16, 16) boljši od Kočevja, s katerim so Kamničani igrali v prvi tekmi repasaža. V tekmi preobratov so na koncu z 2:1 (23, -14, 14) slavil kamniški odbojkarji, ki so se v odločilni tekmi za neposredno uvrstitev v 1. ligo še enkrat pomerili z Ravenčani, ki so pred tem z 0:2 (-25, -18) izgubili s Kostanjevčani, ki so se tako kot prvi uvrstili med najboljše slovenske ekipe pri starejših dečkih. Žal so tudi v drugi Krtovi varovanci morali priznati premoč svojih nasprotnikov z Raven, ki so slavili z 2:0 (18, 15).

    »Za nami je turnir, ki ga lahko ocenim kot pozitivnega. Predvsem me veseli, da v igrišču delujemo že precej bolj organizirano, kar potem vodi tudi v večje število lepo organiziranih napadov. V dveh dvobojih s Fužinarjem smo bili sicer prekratki, tekmo z ekipo Kočevja pa smo dobili predvsem na račun boljšega sprejema in servisa. Če bomo naslednji vikend ponovili tokratne predstave, si lahko priigramo nastope v 1. ligi, kar bi bila za to ekipo lepa nagrada,« je po koncu turnirja dejal Kristjan Krt, trener starejših dečkov Calcit Volleyja, ki v letošnji sezoni igrajo v postavi: Tim Berk Skok, Anže Kimavec, Kristjan Grkman, Bor Vrtač, Gal Erce, Oskar Cigoj, Aleksander Berlec, Bor Sprogar, Maks Peštaj Zevnik, Matevž Mihelčič, Ožbej Jamšek, Maks Kališnik, Urban Sporn, Nik Dolenec, Erik Dolenec, Arne Plantarič, Svit Adrovič Flisar, Miha Jerše.