Mladinke na zaključni turnir DP

  Na polfinalnem turnirju mladinskega državnega prvenstva v organizaciji SIP Šempetra so se prvega mesta veselile odbojkarice Calcit Volleyja. Kamničanke so v svoji prvi tekmi ugnale GEN-I Volley z 2:1 (15, -14, 7), nato pa so z 2:0 (14, 18) premagale še Šempetranke in se kot prvouvrščena ekipa uvrstile na zaključni turnir, ki bo na sporedu 22. decembra. Prireditelj še ni določen, ob njih pa bodo na njem igrale še odbojkarice GEN-I Volleyja, Triglava iz Kranja in Nove KBM Branika I.

  Po sobotnem porazu prve članske ekipe Calcit Volleyja v Novi Gorici je bil dvoboj obeh ekip na polfinalnem turnirju mladinskega državnega prvenstva še toliko bolj zanimiv. Ob tem je večina Kamničank v soboto na Ptuju v 1B. DOL igrala pet nizov, tako da je bila prisotna določena utrujenost. Predvsem se je to videlo v drugem nizu, v katerem so prevladovale Novogoričanke, toda v odločilnem petem je bilo spet vse v znamenju varovanke Aljoše Jemca in njegove pomočnice Tjaše Gadže.

  Na drugi tekmi šempetrskega turnirja so domačinke z 2:1 (22, -24, 10) ugnale Weiler Volley Zreče, tako da je o prvem potniku na zaključni turnir odločala tekma med Šempetrankami in Kamničankami. Že v prvem nizu so kamniške princeske potrdile svojo premoč, v drugem pa prav tako domačinkam niti v enem trenutku niso dovolile, da bi se jim približale. V prvi tekmi repasaža so Novogoričanke z 2:0 (20, 22) premagale Zrečanke, prav tako z 2:0 (24, 19) pa so bile boljše tudi od Šempetrank, tako da bo ob Calcit Volleyju iz te polfinalne skupine na zaključnem turnirju igral še GEN-I Volley.

  Na turnirju v Braslovčah je prvo mesto osvojil Triglav Kranj, druga je bila Nova KBM Branik I, tretje so bile Braslovče, četrti pa Krim I.

  »Vesel sem, da so dekleta v obeh tekmah prikazale lepo igro, še posebej, ker nam je včerajšnjih pet nizov pobralo veliko energije. Dobro je funkcionirala blok-obramba, na visokem nivoju smo odigrali tudi v napadu. Tekma proti GEN-I Volleyju je bila težja, saj so igralke Nove Gorice zaradi včerajšnje zmage proti naši prvi ekipi v tekmo vstopile samozavestno in prikazale dobro igro. Skratka, čestitke dekletom za uvrstitev v finale,« je bil ob velikem uspehu svojih varovank zadovoljen Aljoša Jemec.

  Za mladinke Calcit Volleyja so igrale: Eva Zatković, Manja Jerala, Lana Žužek, Naja Boisa, Živa Javornik, Anja Zorman, Zala Špoljarič (L), Veronika Povh, Tina Topič, Milla Andrejič, Zala Krašovec, Tara Gojak, Noemi Žvegla, Maja Ifko, Nika Kraševec.