Mladinke državne prvakinje!

    Že v lanski sezoni so se mladinke Calcit Volleyja odkrito spogledovale z naslovom državnih prvakinj, vendar so v finalu morale priznati premoč Novi KBM Braniku. Letos so na zaključnem turnirju v Novi Gorici v polfinalu premagale prav Mariborčanke z 2:0 (21, 15), v finalu pa so s 3:1 (15, -22, 16, 17) nadigrale še domači GEN-I Volley in prišle do zasluženega prvega mesta, saj v sezoni niso izgubile niti ene tekme.

    Kamniške mladinke so že na območnem prvenstvu najavile, da bodo tudi v letošnji sezoni skušale priti do zadnje stopničke državnega prvenstva. Na Jesenicah so na območnem prvenstvu brez izgubljenega niza premagale domačinke turnirja in Logatec. Tudi na turnirju osmine finala v Žirovnici so po zmagi nad domačinkami v tekmi za prvo mesto spet premagale Logatčanke, v četrtfinalu pa so v Ljubljani premagale tako Krim I kot Gimnazijo Šiško. Na prvo težavo so naletele šele na polfinalnem turnirju v Šempetru, ko so oddale tudi svoj edini niz na poti do zaključnega turnirja. V prvi tekmi turnirja jim ga je odvzel GEN-I Volley, vendar navkljub temu zmaga varovank Aljoše Jemca ni bila vprašljiva, saj so tie-break dobile s 15:7, z 2:0 pa so nato premagale še Šempetranke.

    Svoj zmagoviti pohod so Kamničanke nadaljevale tudi na zaključnem turnirju v Novi Gorici. V polfinalu so imele proti branilkam naslova nekaj več težav le v prvem nizu, ko pa so se razigrale, so bile Mariborčanke v drugem nizu nemočne. Veliko bolj izenačen je bil drugi polfinalni obračun med kranjskim Triglavom in Novogoričankami, z 2:0 (24, 20) pa so se na koncu zmage veselile domače odbojkarice. V tekmi za tretje mesto je slavil Nova KBM Branik z 2:1 (-16, 13, 12), v velikem finalu pa je bilo z izjemo drugega niza spet vse v znamenju mladink Calcit Volleyja. Že v prvem nizu so Kamničanke prevladovale v vseh elementih igre, v drugem so »padle« na sprejemu, posledično tudi v napadu, toda po izgubljenem nizu so kamniške odbojkarice, ki večinoma igrajo v 1B. DOL, medtem ko sta Eva Zatković in Manja Jerala članici prve kamniške članske ekipe, potrdile svojo premoč v letošnji sezoni za prvi naslov mladinskih državnih prvakinj Calcit Volleyja.

    »Čestitke dekletom, turnir so odigrale za čisto desetko. Še posebej težka s psihološkega vidika je bila tekma proti Novi KBM Braniku, saj gre tradicionalno za našega največjega tekmeca. Tudi Novogoričanke so se pred domačimi navijači izkazale za zelo nevarne nasprotnice. Veseli me, da so dekleta obe tekmi odigrale maksimalno osredotočeno in brez strahu. Pohvaliti gre prav vse, danes smo imeli v igrišču praktično na vseh položajih razigrano igralko. Ta rezultat je nagrada dekletom za potrpežljivost in garanje na treningu, obenem pa spodbuda za prihodnje mesece, ko nas čaka še veliko dela,« je po osvojenem naslovu dejal Aljoša Jemec, trener mladink Calcit Volleyja.

    Naslov mladinskih državnih prvakinj so za Calcit Volley osvojile: Eva Zatković, Manja Jerala, Lana Žužek, Naja Boisa, Živa Javornik, Anja Zorman, Zala Špoljarič (L), Veronika Povh, Tina Topič, Milla Andrejič, Zala Krašovec, Tara Gojak, Noemi Žvegla, Maja Ifko, Nika Kraševec. Trener: Aljoša Jemec, pomočnica trenerja: Tjaša Gadža. Živa Javornik je bila izbrana za najučinkovitejšo igralko zaključnega turnirja.