Mladinci premagali do zdaj neporažene Črnuče I

    V nedeljo so mladinci Calcit Volleyja na Brezovici odigrali peti turnir v 1. mladinski ligi. Kamničani so v prvi tekmi z 2:0 (11, 15) premagali domačina turnirja, v drugi pa so prav tako z 2:0 (23, 15) premagali Črnuče I, ki je bila do te tekme še edina neporažena ekipa v ligi. Prihodnji turnir bo na sporedu 15. februarja v Novem mestu.

    Varovanci Gašperja Ribiča nadaljujejo z odličnimi igrami v 1. mladinski ligi. Edini poraz so doživeli v začetku lanskega decembra, ko so na Ravnah izgubili proti Fužinarju, vendar na tej tekmi ni igral Nik Mujanović. Z njim v postavi so bili Kamničani na Brezovici nepremagljivi. Proti domačinom turnirja, ki so bili v obeh nizih nemočni, so tekmo začeli v postavi Jakob Drolc, Nik Mujanovič, Miha Okorn, Gregor Frece, Enej Sladič (libero), Jure Burkeljca in Jon Jensterle. Proti koncu drugega niza so priložnost dobili Jaka Albič, Marcel Kotnik in Jaša Skvarča.

    Veliko težji je bil obračun proti do zdaj neporaženim Črnučanom. Predvsem to velja za prvi niz, ki se je končal na razliko v korist kamniške ekipe. Po tem osvojenem nizu so se Ribičevi varovanci razigrali, bili boljši v vseh elementih igre in samo potrdili, da v letošnji sezoni spet lahko naskakujejo naslov državnega prvaka. Večji del tekme so za Kamničane igrali: Jakob Drolc, Nik Mujanovič, Miha Okorn, Gregor Frece, Enej Sladič (libero), Jure Burkeljca in Jon Jensterle. Jaša Skvarča je prišel v igro za servis namesto Jureta Burkeljce.

    »Kljub dvema težkima nasprotnikoma smo obe tekmi igrali na visokem nivoju in zasluženo zmagali. Ključ do uspeha je bila naša borbenost in motiviranost,« je po dveh zmagah dejal Enej Sladič.