Klobučar najboljši kamniški športnik preteklega leta

  Kamniški dom kulture je danes gostil najboljše športnike in športnice občine Kamnik, kjer sta jih za najboljše športne dosežke preteklega leta nagradila Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik. Odbojkarski klub Kamnik je prejel sedem priznanj, med drugim tudi za najboljšega športnika, ki je postal Jan Klobučar.

  Najboljše med najbolšimi sta uvodoma nagovorila direktor Zavoda za turizem in šport Kamnik Luka Svetec ter župan Matej Slapar. Svetec je zbranim dejal takole: “Športniki ste po mojem mnenju upravičeno najpogostejši vzorniki mladih, saj vas krasijo lastnosti kot so samodisciplina, predanost, samozavest, motiviranost, iznajdljivost, odločnost, natančnost in optimizem, to pa so lastnosti, ki jih v življenju zasledujemo vsi.” Podobno z besedami pohvale ni skoparil niti župan Slapar: “Biti najboljši ni samoumevno, to pomeni odrekanje, vsakodnevno odrekanje, predvsem vas, predvsem pa tudi tistih, ki stojijo za vami; … vaši starši, ki so neumorni podporniki.”

  Z najprestiženjšima nazivoma najboljše športnice in najboljšega športnika sta se okitila atletinja Maruša Mišmaš Zrimšek in odbojkar Calcit Volleyja, Jan Klobučar. Klobučar je bil del srebrne slovenske izbrane vrste, ki je na evropskem prvenstvu na Poljskem dosegla izvrstno srebrno odličje. Klobučar se ponaša tudi z nazivom vrhunskega športnika Olimpijskega razreda.

  Najboljša ženska članska ekipa lanskega leta so odbojkarice Calcit Volleyja, ki so v finalni seriji Sportklub prve odbojkarske lige premagale Novo KBM Branik. Od Mariborčank so bile boljše na vseh treh tekmah, tako da so še petič v zgodovini kluba osvojile naslov državnih prvakinj. Popolnoma zasluženo, kajti do lovorike so prišle po le enem porazu tekom sezone. Za Calcit Volley so igrale: Zala Špoljarič, Katja Mihevc, Eva Pogačar, Polona Marušič, Špela Marušič, Olivera Brulec Kostić, Naja Boisa, Eva Zatković, Leja Janežič, Lucille Charuk, Manja Jerala, Andjelka Radišković. Trenerja: Aljoša Jemec in Gregor Rozman.

  V kategoriji kadetov do 17 let sta bila nagrajena odbojkarja Miha Okorn in Gregor Frece. Miha Okorn je mladi up kamniške in slovenske odbojke, ki v zadnjih letih dosega izjemne rezultate. Lani je bil pri svojih 16 letih zaradi izjemne igre izbran za najboljšega igralca evropskega prvenstva U17, kar v mladih kategorijah ni uspelo še nobenemu slovenskemu odbojkarju. Miha je tudi reprezentančni kapetan. Drugi kamniški junak kadetskega evropskega prvenstva v albanski Tirani je Gregor Frece, ki je prav tako povsem upravičil zaupanje selektorja Iztoka Kšele. Na omenjenem prvenstvu je, tudi po zaslugi Okorna in Freceta, Slovenija osvojila zlato kolajno.

  Med mladinci do 19 let je bil za športne dosežke nagrajen Urban Blaževič, ki se je poleti s številnimi mladimi slovenskimi upi v odbojki na mivki podal v boj za državne naslove. V kategoriji do 20 let smo v finalu spremljali pravi spektakel, katerega del je bil tudi Kamničan Urban Blaževič. Odbojkar Calcit Volleyja je v dvojici z Rokom Bračkom v vrhunskem finalu osvojil drugo mesto.

  Ekipno so bile nagrajene tudi mladinke Calcit Volleyja, ki so spisale najlepšo zgodbo majskega zaključnega turnirja za mladinke, ko so v finalu šele v tie-breaku morale priznati premoč gostiteljicam turnirja Novogoričankam. Sezono so tako zaključile na drugem mestu, a pribojevana srebrna lovorika je imela po sezoni polni koronskih izzivov in poškodb zanje zlat lesk. Za Calcit Volley so igrale: Živa Javornik, Naja Boisa, Tina Topič, Anamarie Štern, Maja Ifko, Tara Gojak, Zala Špoljarič, Nika Kraševec, Inja Uršič, Zala Ivanovič Loparec, Neža Sitar, Zala Krašovec. Trenerka: Katarina Vraber.

  Nagrajena je bila tudi moška članska ekipa Calcit Volley. Fantje so aprila v finalu jubiljenega 30. slovenskega pokala osvojili četrto pokalno lovoriko. Brez izgubljenega niza so z vrha izpodrinili večnega rivala iz Ljubljane. Državno prvenstvo so končali na tretjem mestu. Za Calcit Volley so igrali: Timotej Gal Kos, Klemen Hribar, Miha Bregar, Diko Purič, Martin Kosmina, Mitja Gasparini, Milosz Hebda, Jan Klobučar, Rok Jerončič, Jan Brulec, Žan Beravs, Sašo Štalekar, Miha Plot. Trener: Gregor Jerončič.

  Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!