Kamniški starejši dečki do petega mesta

  V dvorani OŠ Stranje je bil na sporedu turnir za končno peto mesto v državnem prvenstvu za starejše dečke. Po dveh zmagah so ga osvojili odbojkarji Calcit Volleyja, ki so v prvi tekmi premagali Fužinar Sij Metal, v drugi pa še Ljubljano Volley, ki se je morala na koncu zadovoljiti s šestim mestom, sedmi so bili Ravenčani, osme pa so bile Braslovče.

  Na polfinalnih turnirjih pred štirinajstimi dnevi so Kamničani v odločilni tekmi za uvrstitev med štiri najboljše ekipe med starejšimi dečki morali priznati premoč Hočam, ko so v tie-breaku izgubili s 14:16. Vendar so varovanci Danijela Habjana hitro pozabili na boleč poraz, saj so na turnirju za peto mesto v dvorani Stranje v prvi tekmi brez večjih težav premagali goste z Raven na Koroškem. Izid je bil 2:0 (14, 21) za Calcit Volley. Tudi druga polfinalna tekma turnirja za peto mesto se je končala po dveh nizih, oba pa so v dvoboju z Braslovčani dobili Ljubljančani, ki so zmagali z 2:0 (17, 23).

  Zelo izenačen je bil boj za končno sedmo mesto, v katerem so Ravenčani sicer brez večjih težav dobili uvodni niz, zato pa so bili v drugem v končnici bolj zbrani Braslovčani. O sedmem mestu je tako odločal tie-break, tokrat pa so bili bolj zbrani ravenski starejši dečki. Tudi obračun je bil zelo zanimiv in izenačen, na veliko veselje domačih navijačev pa so se v obeh nizih zmage veselili domači odbojkarji, ki so na koncu slavili z 2:0 (22, 23).

  Turnir za peto mesto

  Fužinar Sij metal : Calcit volley     0:2 (-14, -21)

  ŠD Braslovče : Ljubljana volley     0:2 (-17,-23)

  Fužinar Sij metal : ŠD Braslovče   2:1 (16,-25,14)

  Calcit volley : Ljubljana volley       2:0 (22,23)