Kamniški mladinci na finalni turnir, mladinke v polfinale

  V nedeljo so mladinci Calcit Volleyja na polfinalnem turnirju na Brezovici osvojili drugo mesto in se uvrstili na finalni turnir, ki bo 10. marca, prireditelj pa še ni določen. Z zmago in porazom so redni del tekmovanja v 1. ligi – zahod končale kamniške mladinke, ki so se uvrstile na polfinalni turnir. Na sporedu bo 18. februarja.

  Varovanci Gašperja Ribiča so za uvrstitev na finalni turnir mladinskega državnega prvenstva na Brezovici morali odigrati tri tekme. V prvi so z 2:0 (19, 81) premagali Maribor, v drugi pa so po hudem boju izgubili z Brezovico z 1:2 (-22, 15, -13. Domačini turnirja so v svoji prvi tekmi z 2:0 (18, 23) premagali Panvito Pomgrad. V prvi tekmi repasaža so bili Mariborčani z 2:0 (18, 17) boljši od Sobočanov, v odločilni tekmi za napredovanje na finalni turnir pa so Kamničani še drugič na kolena spravili mariborsko ekipo. Tudi tokrat z 2:0 (22, 21).

  Za mladince Calcit Volleyja so na Brezovici igrali: Jakob Drolc, Jaša Skvarča, Jurij Oman, Gregor Frece, Miha Okorn, Jon Jensterle, Noel Hostnik, Enej Sladič, Matevž Karadža Pevc, Nik Špoljarič, Marcel Kotnik in Domen Bičanič.

  Na drugem polfinalnem turnirju je prvo mesto osvojil Fužinar SijMetal, ob Ravenčanih pa bo na finalnem turnirju igral še SIP Šempeter, ki je v odločilni tekmi premagal Triglav Kranj. Četrte so bile Črnuče I, ki so branile lanskoletni naslov.

  Težjo pot do polfinalnega turnirja so imele kamniške mladinke, ki so si nastop med osmimi najboljšimi ekipami v Sloveniji zagotovile šele na zadnjem turnirju v Škofji Loki. Začetek zanje ni bil obetaven, saj jih je z 2:0 (23, 21) premagal ATK Grosuplje, toda v drugi tekmi so varovanke Tjaše Gadža domači Lubnik premagale z 2:0 (14, 18) in so zahvaljujoč zmagi več od kranjskega ŽOK Triglava I osvojile četrto mesto v zahodni skupini. Prvi je bil Ankaran, drugi ATK Grosuplje in tretji Vital Ljubljana I. V vzhodni skupini je prvo mesto osvojila Nova KBM Branik, drugi je bil SIP Šempeter, to bosta tudi ekipi, ki bosta nasprotnici Kamničank na polfinalnem turnirju, tretji je bil Formis I in četrti Weiler Volley Zreče.

  »Tekmo proti Grosuplju smo začele dobro. Žal mi je za izgubljen prvi niz, kjer smo bile res blizu, v drugem nizu pa smo naredile preveč lastnih napak. Drugo tekmo pa smo začele suvereno od začetka do konca. Priložnost za igro so dobile vse igralke. Upam, da bomo v igri napredovale in se izkazale na polfinalnem turnirju pa je po turnirju v Škofji Loki dejala Tjaša Gadža, trenerka kamniških mladink, ki so igrale v postavi: Ula Gorjup, Adriana Vukojević, Tajda Adrović Flisar, Anamarie Štern, Mia-Marija Vravnik, Zara Premk, Dženita Hamidović, Špela Butalič, Kristina Stupar, Zoja Somrak, Ajda Hribar in Vita Kotnik.