Prva moška ekipa začenja s pokalnim tekmovanjem

  Z današnjima tekmama v Žirovnici in na Ravnah na Koroškem se bo začela osmina finala pokala Slovenije, ki se mu bodo pridružile tudi ekipe iz Sportklub prve odbojkarske lige. Tudi prva ekipa Calcit Volleyja, lanski finalist, ki bo v sredo ob 19. uri igrala v Radencih, ob 17.30 pa bo v ŠD Kamnik druga kamniška ekipa gostila Alpacem Kanal.

  V soboto so varovanci Mladena Kašića v Kranju doživeli hladen tuš, saj so po sijajni predstavi proti ACH Volleyju minulo sredo morali še drugič v letošnji sezoni priznati premoč kranjskih odbojkarjev. Na njihovo srečo ACH Volley spodrsljaja v Kranju ni v celoti izkoristil, kajti v nedeljo je Maribor premagal šele v petem nizu, tako da imajo Kamničani zdaj na prvenstveni lestvici dve točki prednosti pred Ljubljančani.

  Toda o prvenstveni odbojki bodo Kamničani spet razmišljali šele po sredinem gostovanju v Radencih. Štirikratni zmagovalci pokala Slovenije na svojo peto lovoriko čakajo od leta 2021, ko so v Ljubljani v Črnučah premagali ACH Volley, ki je lani po hudem boju v Velenju s 3:2 premagal prav Kamničane. V Radencih ne bi smeli imeti težjega dela, saj gre za ekipo, ki je v 2. DOL moški trenutno na tretjem mestu.

  Zato pa veliko težja tekma čaka drugo moško ekipo Calcit Volleyja, ki je nesrečno ostala brez zelene skupine Sportklub prve odbojkarske lige, v zeleni skupini 1B. DOL pa so šele v soboto po treh zaporednih porazih zabeležili prvo zmago. Njihov gost bo kanalski Alpacem, ki tudi sodi med dolžnike v letošnji sezoni, saj se za obstanek v najmočnejši ligi bori v modri skupini. Za zdaj uspešno. Trenutno je na drugem mestu z istim številom točk kot prvouvrščena Krka (21), najbližji zasledovalec, Šoštanj Topolšica pa zaostaja že za sedem točk. Medtem ko bo to za Kanalce prva tekma v letošnji izvedbi pokalnega tekmovanja, so varovanci Gašperja Ribiča v drugem krogu s 3:0 premagali Adregas Remind v gosteh, v tretjem pa so bili s 3:2 boljši od KekoOpreme Žužemberk.

  Calcit Volley bo imel dve ekipi tudi v osmini finala ženskega pokala Slovenije, kjer naslov brani Nova KBM Branik. Prva kamniška ekipa bo igrala v gosteh pri drugi ekipi Nove KBM Branika, druga pa bo gostila Ankaran. Tekme bodo na sporedu, 21. februarja.

  Pari osmine finala pokala Slovenije za odbojkarje

  Danes: Žirovnica – Hiša na kolesih (20.00), Fužinar mladi – Fužinar SijMetal (19.00), sreda: Kočevje – ACH Volley (19.00), Lubnik – Maribor (19.00), Calcit Volley II – Alpacem Kanal (17.30), Radenci – Calcit Volley (19.00), SIP Šempeter – Krka (20.30), Črnuče – Panvita Pomngrad (20.15).