Kamniški kadeti sezono končali na sedmem mestu

  Konec minulega tedna je bil na sporedu še zaključni turnir kadetskega državnega prvenstva. Kadeti Calcit Volleyja so v četrtfinalu nesrečno izgubili z novomeško Krko z 1:2 (23, -15, -13), v boju od petega do osmega mesta pa so po porazu s kranjskim VET4Pet Triglavom z 0:2 (-21, -23) v tekmi za končno sedmo mesto premagali SIP Šempeter z 2:0 (22, 22).

  »V sobotni tekmi proti Krki smo se celotno srečanje izjemno mučili na sprejemu servisa. Kljub temu smo bili v ostalih elementih povsem enakovredni tekmeci in tako tekmo pripeljali v fazo, ko je bilo povsem realno napadati zmago. Žal se nato v naši igri povsem ob koncu niza prikradle štiri zaporedne napake in tesne zmage v tretjem nizu so se veselili Dolenjci,« je sobotni poraz z Novomeščani komentiral Kristjan Krt, trener kamniški kadetov.

  Nesrečni sobotni poraz je na turnirju za uvrstitev od petega do osmega mesta, ki je potekal v dvorani OŠ Stranje, pustil določene posledice. Predvsem to velja za uvodno tekmo s Kranjčani, ki jih sicer vodi nekdanji trener Calcit Volleyja, Aleš Hribar. Svojo dobro dnevno formo so Kranjčani unovčili tudi v tekmi za peto mesto, ko so z 2:1 (18, -23, 13) premagali Merkur Maribor, ki je bil pred tem z 2:1 (-15, 20, 13) boljši od SIP Šempetra. V tekmi za sedmo mesto so Kamničani proti Šempetranom prišli do zaslužene zmage.

  »Sploh v začetku nedeljskega dopoldneva se je še čutilo, da je soboten razplet na ekipi pustil kar nekaj posledic in je bilo izjemno zahtevno prikazati svoj pravi obraz na igrišču. Navkljub porazu proti Triglavu in nato zmagi proti Šempetru moram fante za oba dneva pohvaliti in jim čestitati, saj so prikazali lep napredek, sploh v primerjavi z začetkom sezone. Končno 7. mesto je rezultat, ki smo si ga na koncu izborili, verjamem pa, da bi s kančkom sreče lahko v nedeljo povsem odkrito napadali tudi medalje. Žal se tokrat ni izšlo po naših željah, vendar sem prepričan, da to generacijo čaka še kakšen lep uspeh na odbojkarskih igriščih,« je svoje varovance pohvalil Krt.

  Za ekipo Calcit Volley so igrali: Jakob Drolc, Jaša Skvarča, Nejc Okorn, Enej Sladič, Jaka Albič, Nik Špoljarič, Urban Stanovnik, Marcel Kotnik, Zack Hurwits, Maj Koncilija, Gašper Babnik, Noel Hostnik, Tilen Novak, Tristan Hodak.

  Naslov kadetskega državnega prvaka je sicer pripadel Brezovici, ki je v finalu s 3:1 (-17, 15, 15, 18) premagala Ljubljano Volley, tretja pa je bila Krka, ki je Črnuče ACH I premagala z 2:0 (24, 23).