Kamniški kadeti in kadetinje do novih dveh zmag

  Kadeti Calcit Volleyja so na četrtem turnirju 1. lige prišli do novih dveh zmag. V prvi tekmi so premagali Braslovče z 2:0 (25, 17), v drugi pa so bili z 2:1 (21, -21, 9) boljši še od Hoč. Po osmih odigranih tekmah so trenutno na prvem mestu, vendar imajo dve tekmi več od drugouvrščenega Fužinar SijMetala. Do dveh zmag so v Izoli prišle tudi kadetinje, ki so v 2. ligi – zahod B premagale Izolo II z 2:0 (14, 14) in Luko Koper prav tako z 2:0 (22, 21).

  Čeprav so kamniški kadeti v prvi tekmi v prvem nizu slavili na razliko, so bili večinoma v prednosti, dovolj zbrani pa so bili tudi v končnici, da ni prišlo do neljubega presenečenja. Če so se v prvem nizu še mučili z Braslovčani, ki so za zdaj še brez zmage v 1. ligi, so bili v drugem veliko boljši in tekmo zanesljivo dobili.

  Več težav so imeli v drugi tekmi. Hočani so do tekme s Kamničani le enkrat izgubili, prav tako tudi varovanci Klemna Hribarja, ki so prvi niz odigrali na visoki ravni. V drugem so si v začetku niza privoščili nekaj lastnih napak, kar so hoški odbojkarji izkoristili in si priigrali visoko prednost, ki je Kamničani niso več ulovili. Toda v tretjem nizu so zadeve spet postavili na svoje mesto.

  »Za nami je še en turnir, ki ga lahko ocenim s pozitivno oceno. V prvi tekmi smo imeli zadeve ves čas pod nadzorom, v drugi pa so nas v drugem nizu pokopale lastne napake. Po visokem zaostanku smo sicer zaigrali bolje, vendar nam nasprotnika kljub borbenosti ni uspelo uloviti. Zato pa smo tie-break spet odigrali na visoki ravni in tudi to tekmo dobili. Čestitke vsem fantom,« je bil po novih dveh zmagah zadovoljen Hribar.

  Kamničani so igrali v postavi: Jernej Lenič, Nejc Okorn, Žiga Tome, Jon Jensterle, Erazem Šoštar, Urban Pate, Timotej Pavlinac, Drejc Strniša, Domen Bičanič, Nal Česen.

  Uspešna nedelja je tudi za varovankami Špele Lužovec, ki so tudi na četrtem letošnjem turnirju v 2. kadetski ligi prišle do dveh zmag. Nekaj več težav so imeli proti Koprčankam, ki so bile do tega turnirja prav tako brez poraza. Oba niza sta bila sicer izenačena, vendar zmaga kamniških kadetinj vseeno ni bila vprašljiva.

  »Tekmi sta potekali dokaj gladko, zato so lahko igrale vse igralke. Spet se je pokazalo, kako škoda je, da se nismo uvrstile v 1. ligo, saj druga zanje ni prav velik izziv, toda vseeno igrajo dovolj zavzeto, da njihove zmage niso vprašljive,« je svoje varovanke pohvalila Špela Lužovec.

  Za kadetinje Calcit Volleyja so igrale: Hana Gašperlin, Monika Sitar Jovana Goljović, Dženana Hamidović, Ella Čataković, Zara Premk, Zoja Somrak, Vita Kotnik, Eva Albić in Hana Varcar.