Vse bližje končnici državnega prvenstva

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v četrtem krogu zelene skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagale Krim s 3:0 (19, 18, 19). V prihodnjem krogu bodo v sredo, 31. januarja, ob 18. uri, v dvorani OŠ Stranje gostile Šentvid.

  Krim – Calcit Volley  0:3 (-19, -18, -19)

  Ljubljana – Dvorana OŠ Valentin Vodnik, gledalcev 40.

  Krim: Šketa Rozman 5, Jemec, Friškovec, Zalokar 3, Orešnik 5, Križnik 5, Jovanović, Wilfan, Deželak 2, Bogataj 14, Jerman (L), Manojlović 2, Janjić, Belič (L). Trener: Jože Časar.

  Calcit Volley II: Mohorič 1, Špoljarič 7, Topič 6, Vučurević 1, Maček 10, Vravnik, Lončar, Stupar, Butalič (L), Sitar 5, Gojak (L), Vukojević 8, Gimpelj 15. Trenerka: Špela Lužovec.

  Varovanke Tjaše Gadža nadaljujejo svoj zmagoviti pohod v zeleni skupini, saj so dobile še četrto zaporedno tekmo in vodijo z 20 točkami. Za njimi je ATK Grosuplje, ki zaostaja za dve točki, že za šest zaostaja Formis, Krim na četrtem mestu je pri desetih točkah, Šentvid jih ima sedem, brez točk pa so še Braslovče. Če bodo nadaljevale podobne predstave, se bodo uvrstile v končnico državnega prvenstva, s tem pa bi tudi dobile pravico, da bi v prihodnji leti igrale v 1A. DOL.

  V prvem nizu je domača ekipa, ki je v rednem delu 1B. DOL doma edina premagala Kamničanke (3:1), po bloku Nuše Orešnik še vodila s 5:3, na šesti točki je Tina Topič, prav tako z blokom, izid izenačila na 6:6, po napaki krimovk pa so gostje povedle s 7:6. V naslednjem napadu je Krim še zadnjič v uvodnem nizu izid izenačil, kajti po asu Zale Špoljarič je bilo 11:7 za Calcit Volley II. Razpoložene kamniške odbojkarice vodstva niso več izpustile iz rok, po asu Topičeve za vodstvo s 23:18 pa se jim je nasmihala zmaga v uvodnem nizu. Izkoristile so že prvo zaključno žogo.

  Še bolj prepričljivo so gostje dobile drugi niz, v katerem so po napadu Špoljaričeve povedle s 7:3, z asom Anje Maček in blokom Adriane Vukojević pa že s 15:8. Domači trener Jože Časar je vzel še svoj drugi polminutni odmor, toda tudi po njem so bile boljše Kamničanke, ki so z blokom Kaje Gimpelj povedle z 2:0 v nizih.

  Podoben je bil tudi razplet tretjega niza, ko so gostje na servis Topičeve dosegle štiri zaporedne točke za vodstvo s 4:1. Krimovke so se jim nekajkrat še približale na točko zaostanka, zadnjič pri izidu 7:8, s kar desetimi zaporednimi točkami, na servisu je bila Sara Sitar, pa so Kamničanke pobegnile na 18:7, s tem pa je bila tekma dokončno odločena.

  Izjava po tekmi

  Tjaša Gadža, trenerka Calcit Volleyja II: »Pred današnjo tekmo smo imele veliko motivacije, ker je bil Krim edini nasprotnik, proti kateremu smo letos izgubile. Tekmo smo odigrale solidno, igralke so se držale dogovorov in vodile potek tekme, zato zmaga ni bila pod vprašanjem. Vesela sem, da iz tekme v tekmo držimo formo.«