Kamniške kadetinje pete, kadeti deseti

    V dvorani OŠ Stranje in OŠ Toma Brejca sta v nedeljo potekala turnirja za končna mesta v državnem kadetskem prvenstvu. Kamniške kadetinje so z dvema zmagama tekmovanje končale na končnem petem mestu, prav tako z dvema zmagama in porazom proti SIP Šempetru pa so bili kamniški kadeti na koncu deseti.

    Varovanke Francija Obolnarja in njegove pomočnice Tjaše Gadže, ki so pred štirinajstimi dnevi v Šempetru v Savinjski dolini nekoliko nesrečno ostale brez finalnega turnirja, so v boju za peto mesto prikazale dve odlični tekmi ter se veselile končnega petega mesta v državnem prvenstvu. V prvi tekmi so z 2:0 (20, 18) premagale ŽOK Triglav, v drugi tekmi prvega kroga pa je Olimp Ljubljana z 2:0 (11, 20) premagala Triglav Kranj. V tekmi za sedmo mesto je kranjski obračun z 2:0 (22, 10) dobil Triglav Kranj, prav tako pa se je po dveh nizih končal obračun za peto mesto. Oba niza sta pripadla Kamničankam, ki so gostjam iz Ljubljane v prvem nizu prepustile 21 točk, v drugem pa 22.

    »Dekleta so obe tekmi odigrale dobro in so zasluženo prišle do končnega petega mesta,« je na kratko turnir v Stranjah komentirala Tjaša Gadža, pomočnica trenerja kadetinj Calcit Volleyja, ki so igrale v postavi: Zala Krašovec, Zala Špoljarič, Tina Topič, Živa Javornik, Rebeka Krt, Jona Gregorič, Nives Juhant, Lara Bošeska, Manja Jerala in Tara Gojak.

    Kamniški kadeti, ki so A ligo državnega prvenstva v zahodni skupini končali na petem mestu, so ostali brez možnosti, da bi se borili za naslov državnega prvaka. Preostal jim je boj za končno deveto mesto, ki so ga v dvorani OŠ Toma Brejca začeli s porazom proti ekipi SIP Šempeter z 1:2 (-21, 19, -9), V drugi tekmi so Hoče z 2:1 (19, -21, 9) premagale Krko, tako da so se v prvem krogu repasaža Kamničani pomerili z Novomeščani. Boljši so bili kamniški odbojkarji, ki so slavili z 2:0 (17, 16), medtem ko so Šempetrani z 2:0 (15, 12) premagali Hočane ter osvojili končno deveto mesto. V drugem krogu repasaža so po treh nizih slavili Kamničani, ki so z 2:1 (15, -25, 10) ugnali hoško ekipo.