Kamniške deklice že trenirajo

    V kamniških športnih dvoranah je v teh poletnih dneh vse v znamenju odbojke, kajti ob vseh štirih članskih ekipah so s pripravami na novo sezono začeli tudi v mlajših kategorijah. Med njimi tudi starejše deklice, ki jih bo v novi sezoni vodila Katarina Soban Vraber. Od 27. avgusta do 1. septembra Kamničanke čaka še tradicionalni odbojkarji tabor na otoku Krku. Ob starejših deklicah bo nekdanja igralka Hita Nove Gorice in Vitala vodila tudi deklice v mali odbojki.

    Tudi v novi sezoni bodo starejše deklice Calcit Volleyja nastopale z dvema ekipama, že zdaj pa je na treningih okoli 30 igralk, kar pomeni, da je v Kamniku med mladimi veliko zanimanja za odbojko.»Če imaš v klubu vsem deklicam, ki si želijo igrati odbojko, možnost ponuditi dobre pogoje za treninge, je vsekakor dobrodošlo, da se jih čim več ukvarja z njo. Ker jih je veliko, je boljše, da se razdelijo v dve selekciji glede na njihovo trenutno znanje. Vsa ta dekleta morajo za svoj razvoj narediti določeno število ponovitev. V Kamniku imamo sicer dobre dvorane, vendar me je strah, ali bomo imeli dovolj terminov,« je po prvih treningih v novi sezoni dejala nova trenerka kamniških starejših deklic.

    Katarina Soban Vraber v tem trenutku seveda še ne ve, katere od igralk bodo igrale za prvo in katere za drugo ekipo. »Veseli me, da bo večina šla tudi na tabor na Krk, kjer se bomo še bolj spoznale. Ob tem bomo v septembru šli na nekaj turnirjev, imeli bomo tudi pripravljalne tekme in šele nato se bomo odločili, v kateri ekipi bodo dekleta igrale. Ampak že zdaj dekletom govorim, da niti ni pomembno, ali bodo v prvi ali drugi ekipi in da med sezono veliko igralk, ki trenutno morda niso v ospredju, zelo napreduje. Najbolj pomembno je, da igrajo, kajti igralne izkušnje so tiste, ki najbolj pomagajo v razvoju. Velikokrat se je že izkazalo, da so igralke iz druge ekipe nadaljevale do članske ekipe, druge pa so že zdavnaj prenehale igrati. Večina klubov ima samo po eno ekipo, tako da igra omejeno številko igralk, mi imamo to možnost, da bo priložnost lahko dobilo večje število igralk.«

    Do odhoda na tradicionalni tabor na Krku bodo mlade kamniške odbojkarice pridno trenirale, kajti:»Vsaka minuta v dvorani je zame zelo pomembna. Na ta način bom še bolj spoznala igralke, videla njihove dobre lastnosti, tudi kakšne pomanjkljivosti. Seveda je za zdaj v ospredju telesna pripravljenost, vendar imam navado, da v treninge hitro vključim tudi žogo,« je še dejala Katarina Soban Vraber, ki je za zdaj še sama, nadeja pa se, da bo septembra morda dobila še kakšno pomočnico.

    Komentarji