Kadetski ekipi začeli z zmagama

    V letošnji sezoni bo imel Calcit Volley pri kadetih dve ekipi. Obe sta svoje nastope začeli uspešno, prva je pod vodstvom Gašperja Ribiča na turnirju v dvorani OŠ Stranje premagala Brezovico Radio 1 z 2:0 (14, 15) in SEP Mokronog prav tako z 2:0 (11, 12), druga, ki jo vodi Jure Sitar, pa je v dvorani OŠ Maksa Pečarja po hudem boju ugnala domače Črnuče z 2:1 (24, -18, 9), nato pa še Korvolley Mislinjo z 2:0 (5, 14).

    Na prvem kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v prvo kadetsko ligo so kamniški odbojkarji v skupini D zabeležili dve zmagi. Več dela so imeli na prvi tekmi, ko je na nasprotni strani mreže stala ekipa Brezovice Radio 1, toda varovanci Gašperja Ribiča so bili zbrani od prve do zadnje točke in so tekmo zanesljivo dobili. Še prepričljivejši so bili v dvoboju s SEP Mokronogom, ki je pred tem izgubil z Brezovčani z 0:2 (-15, -23). Navkljub razliki v kakovosti mladi Kamničani niso podcenjevali nasprotnika, pač pa so z učinkovito igro v serijah prihajali do točk in končne zmage. Že prihodnji teden jih čaka drugi turnir, tokrat v ŠD Balon na Brezovici, ob domači ekipi pa bo njihov nasprotnik še ACH Črnuče, ki je bil v prvem krogu prost.

    Za prvo kadetsko ekipo Calcit Volleyja so v Stranjah igrali Nik Drnovšek in Luka Blaževič na podaji, Nik Mujanovič in Miha Okorn na sprejemu, korektorja Gregor Frece in Žiga Koncilija, srednji blokerji Enej Sladič, Gašper Babnik in Jaka Albič ter libero Mark Uršič.

    Vse pohvale si zasluži tudi druga kamniška kadetska ekipa, ki igra v drugi ligi. Na prvem turnirju v Črnučah so bili proti domačinom v prvem nizu bolj zbrani v končnici, v drugem pa so morali priznati njihovo premoč. Toda v tie-breaku je trener Jure Sitar dobro pripravil svoje varovance, ki so zasluženo prišli do zmage. Veliko manj težav so imeli v dvoboju z Mislinjčani, ki so z 0:2 (-9, -7) izgubili tudi s Črnučami. Kamničani so na prvem turnirju igrali precej oslabljeni, brez treh obolelih igralcev, dva pa še nista bila pravočasno registrirana.

    Za drugo kadetsko ekipo Calcit Volleyja so igrali: Krt, Pančur, Drolc, Skvarča, Šarec, Uršič in Kruhar.