Calcitovi mladinci v Mariboru prvo ligo začeli z dvema zmagama

    Na prvem letošnjem turnirju v prvi mladinski ligi so odbojkarji Calcit Volleyja v Mariboru zabeležili dve zmagi. V prvi tekmi so bili z 2:1 (-19, 10, 7) boljši od SIP Šempetra, v drugi pa so z 2:1 (23, -24, 15) premagali še ravenski Fužinar SijMetal. Drugi turnir bo na sporedu 25. novembra, Kamničani pa bodo v Šempetru v Savinjski dolini še enkrat igrali z domačini turnirja in v drugi tekmi s Salonitom Anhovo.

    Čeprav Gašper Ribič ni mogel računati na Nika Mujanovića, ki v zadnjem času odlično igra v prvi članski ekipi Calcit Volleyja in ga v sredo čaka prva tekma prvega kroga pokala CEV proti nizozemski ekipi Lycurgus Groningen, so se Kamničani iz Maribora vrnili z maksimalnim izkupičkom. V prvi tekmi proti Šempetranom so slabo vstopili v tekmo in se v prvem nizu nikakor niso zbrali, zato pa so v drugem nasprotniku prepustili le deset točk, brez težav pa so dobili tudi tie-break.

    Veliko težja je bila tekma z Ravenčani, saj so se vsi trije nizi končali na razliko. V prvem so bili v končnici niza bolj zbrani Ribičevi varovanci, drugi je pripadel ravenski ekipi, v odločilnem tretjem pa je bila zbranost spet na strani kamniških mladincev. Mladinci Calcit Volleyja so obe tekmi igrali v postavi Luka Blaževič, Gregor Frece, Miha Okorn, Enej Sladič, Jon Jensterle, Jure Burkeljca in Jakob Drolc (libero), v ekipi pa so bili še Marcel Kotnik, Jaka Albič in Jaša Skvarča. Na igrišče sta občasno vstopila Skvarča za servis in Albič na mesto blokerja.