Z veliko truda boljše tudi od Ljutomerčank

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v šestem krogu 1B. DOL za ženske v dvorani OŠ Stranje s 3:2 (19, -21, -13, 18, 13) premagala Ljutomer. V prihodnjem krogu, v soboto, 12. novembra, bodo Kamničanke gostovale na Prevaljah.

  Calcit Volley II – Ljutomer 3:2 (19, -21, -13, 18, 13)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, sodnika: Rozman, Figar.

  Calcit Volley II: N. Sitar 1, Topič 1, Stupar, Štern 8, Maček 20, Ifko, Butalič (L), Žvegla 5, S. Sitar 5, Vukojević 12, Gojak (L), Kraševec 8, Gimpelj 11, Vučurević. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Ljutomer: Banfi, Šijanec 3, Budna, Škrobar, Makoter 11, Pintarič 9, Kosi (L), Pogorevc, Kolmanič 21, Mikl (L), D. Oletič 12, A. Oletič 6, Antolin, Magdič. Trener: Bojan Novak.

  Kamničanke so v dvoboj z Ljutomerčankami vstopile kot vodilna ekipa 1. DOL za ženske, gostje so v Stranje prišle s tremi porazi in dvema zmagama. V izenačeni tekmi so se svoje pete letošnje zmage veselile domače odbojkarice, ki so jih po zmagi v Mozirju s 3:0 spet prehitele Koprčanke.

  V prvem nizu sta bili ekipi do 15. točke izenačeni, z delnim izidom 6:1, ko sta po dve točki dosegli Adriana Vukojević in Kaja Gimpelj, pa so Kamničanke v končnico niza vstopile z izidom 21:16. V končnici so prišle celo do osmih zaključnih žog, po napaki gostij so izkoristile tretjo. Tudi v drugem nizu so bile dolgo bliže zmagi domačinke, ki so po uspešnem napadu Gimpelj še vodile z 21:19, toda Ljutomerčanke so z blokom Ane Kolmanič izid izenačile, po njenem uspešnem napadu pa so prišle do treh zaključnih žog. Že prvo je izkoristila razigrana Kolmanič.

  V tretjem nizu si je Ljutomer že na začetku priigral šest točk prednosti (8:2), do konca niza pa je svojo prednost samo še podvojil. Toda v četrtem nizu se je domača ekipa, ki je povedla s 6:2, vrnila v igro. Gostje so na osmi točki izid sicer izenačile in po dveh točkah  Oletič tudi prišle do vodstva s 15:13. To pa je bilo z njihove strani v tem nizu tudi bolj ali manj vse, kajti do konca niza so na igrišču prevladovale domače odbojkarice, ki so preko Tine Topič izenačile izid v nizih.

  Tudi v tie-breaku so si kamniške princeske v uvodu priigrale štiri točke prednosti (6:2), vendar so z delnim izidom 8:1 do kar treh točk prednosti (10:7) prišle Ljutomerčanke. Po polminutnem odmoru je bila Makoter uspešna še za 11:7, bilo pa je tudi še 12:9. Z uspešnim napadom je Nika Kraševec svoji ekipi priborila servis, za preobrat pa je z dvema asoma poskrbela Anamaria Štern. Gimpelj je nato z blokom svoji ekipi priborila dve zaključni žogi za končno zmago, po napaki gostij na servisu so z drugo Kamničanke tudi prišle do nje.

  Izjava po tekmi

  Tjaša Gadža, trenerka Calcit Volleyja II: »Prvi niz smo odigrale dobro, proti koncu drugega pa smo v igri popustile, kar se je preneslo tudi v tretjega. V četrtem in petem nizu je bila borbena igra prisotna na obeh straneh, vendar me veseli, da nam je na koncu uspelo zmagati tekmo. Dekletom na obeh straneh čestitke za borbeno igro.«