Calcitovi kadeti odločno v novo sezono

  S prvim kvalifikacijskim turnirjem v športni dvorani Maksa Pečarja v ljubljanskih Črnučah bodo v nedeljo sezono začeli tudi kadeti Calcit Volleyja. V skupini D bodo na prvem turnirju igrali proti drugi črnuški ekipi in Lubniku, prihodnjo nedeljo pa se bodo v Škofji Loki ob domačinih pomerili še s Salonitom.

  Še pred tremi leti je Kristjan Krt, ki bo v letošnji sezoni vodil kamniške kadete, z mladinci Calcit Volleyja osvojil drugo mesto v državnem prvenstvu in bil izbran za najboljšega libera zaključnega turnirja. Predlani je svojo trenersko pot začel kot pomočnik Gašperja Ribiča v drugi članski kamniški ekipi, za katero je navkljub mladosti igral kar nekaj let.

  »Glede na to, da prvič samostojno vodim ekipo, je ta situacija zame zagotovo nekaj posebnega. Mi pa ta izziv predstavlja še dodatno motivacijo za delo. Vesel sem, da je v klubu dovolj izkušenih trenerjev, ki so mi vedno na voljo, ko potrebujem pomoč ali jih vprašam za mnenje in nasvet,« Krt ne skriva, da se uči tudi od izkušenejših trenerjev.

  S kamniško kadetsko ekipo so priprave na novo sezono začeli 23. avgusta. »Uvodna dva tedna sta služila predvsem za spoznavanje ekipe ter pregled popočitniške pripravljenosti igralcev. Zadnje tri tedne pa več časa posvečamo tudi uigravanju, saj začetek sezone vedno pride zelo hitro. Ta teden smo odigrali prvo resno trening tekmo proti kadetom OK Triglav Kranj, sicer pa smo v septembru dvakrat trening združili tudi s Calcitovimi kadetinjami in odigrali nekaj tekmovalnih nizov,« je potek priprav opisal Krt.

  Zaradi pravila, da mladi igralci v sezoni lahko igrajo le v dveh starostnih kategorijah, bo kamniška zasedba nekoliko oslabljena, saj nekateri kadeti že igrajo za drugo člansko ekipo in mladince Calcit Volleyja. »To pravilo za nas trenerje ni popolnoma novo in v klubu smo že kmalu razjasnili, kje bodo določeni fantje tekmovali. Za našo ekipo to ne predstavlja nobene ovire, treniramo s tistimi fanti, ki so na voljo in pri tem ne vidim težav, prej prednost. Letos je namreč h kadetom prišlo dovolj fantov iz mlajše selekcije, ki bodo zagotovo dobro izkoristili ponujeno priložnost, ki je sicer najverjetneje ne bi dobili,« se s tem, za nekatere še vedno nekoliko nelogičnim pravilom, ne želi ukvarjati mladi trener kamniške kadetske ekipe, ki si rezultatskih ciljev še ni postavila.

  »O tem bomo lažje govorili po nekaj prvih tekmah, ko bomo bolje spoznali tudi nasprotne ekipe. Je pa zagotovo pomembno, da fantje z vsakim letom napredujejo in to je letos moj prvi cilj,« je pred nedeljskim turnirjem v Črnučah še dejal Krt.

  Za kadetsko ekipo Calcit Volleyja bodo v letošnji sezoni igrali: Jaša Skvarča, Enej Sladič, Jaka Albič, Jakob Drolc, Marcel Kotnik, Nik Špoljarič, Aljaž Klemen, Maj Koncilija, Gašper Babnik, Noel Hostnik, Tristan Hodak, Tilen Novak, Urban Stanovnik, Mark Pišek, Zack Hurwits, Mark Karnar.