Vsaka tekma z bankirkami je poglavje zase

  Dobra igra odbojkaric Calcit Volleyja v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij lige prvakinj pri ukrajinskem Prometeju iz Dnepra ni bila poplačana tudi z rezultatom. Toda če nič drugega, so se Calcitovke lahko prepričale, da so najmanj enakovredne Ukrajinkam, tako da na povratni tekmi, ki bo v sredo, 13. oktobra, niso brez možnosti za napredovanje v tretji krog. Še pred to tekmo pa jih v nedeljo, 10. oktobra, ob 18. uri čaka še tekma tretjega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske. Njihov nasprotnik bo mariborska Nova KBM Branik. Tekma bo veljala tudi za srednjeevropsko ligo.

  Z malo boljšim začetnim udarcem in manjšim številom lastnih napak bi se Calcitovke iz Ukrajine lahko vrnile z vsaj dvema osvojenima nizoma, ki bi jima olajšala pot do tretjega kroga kvalifikacij lige prvakinj. »Ne bom rekel, da so odločale malenkosti, mislim pa, da je bila odločilna boljša igra Ukrajink na servisu in sprejemu. Dejstvo je, da smo skozi celotno tekmo zgrešili preveč servisov, skupaj kar 19, medtem ko so jih Ukrajinke naredile le osem. Njihove igralke so izvajale konstanten pritisk na našo sprejemalko linijo. Tu je bila tista poglavitna zadeva, ki je tehtnico prevesila na stran ukrajinske ekipe,« je glavni razlog za poraz v Dnepru videl Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja, ki je zelo dobro proučil igro Prometeja.

  Če je bila igra servisa in sprejema na strani ukrajinske ekipe, pa v drugih elementih igre Calcitovke niso prav nič zaostajale za nasprotnicami. »Pred samo tekmo nismo natančno vedeli, kje smo, kakšna je naša kakovost, kako bomo lahko igrali z nasprotnicami. Toda od prve točke naprej smo videli, da se z njimi da igrati, da niso tako prepričljive, kot smo predvidevali, tako da nas čaka zanimiv povratni obračun v Kamniku. Škoda je, da nismo prišli do tako želenega drugega niza. V drugem nizu smo bili blizu, pa je bilo nekoliko nervoze tudi zaradi nekaterih sodniških odločitev, ki so bile milo rečeno sporne. Vendar se moramo na to navaditi in to ni razlog, da smo tekmo izgubili. Tudi v četrtem nizu smo bili blizu, iskali smo ta drugi osvojeni niz, pa je prišlo do kakšne naše napačne odločitve, spet kakšen zgrešen servis, ampak to je odbojka. Tekma je bila odigrana, nič se več ne da spremeniti. Moramo se odpočiti, delati in se pripraviti na povratno tekmo,« je Rozman že osredotočen na sredino povratno tekmo.

  Še pred povratno tekmo proti Prometeju pa se bodo Calcitovke pomerile z Novo KBM Branikom. Tekme z Mariborčankami so že desetletje prava poslastica v domačem prvenstvu. Zagotovo lahko nekaj podobnega pričakujemo tudi v sredo. Bankirke sezone niso začele na najboljši možni način, saj so odpor ATK Grosuplja strle šele v petem nizu, zato pa so med tednom brez izgubljenega niza premagale letos okrepljeni Ankaran. Slovenske podprvakinje spet vodi Bruno Najdič, ki mu pri delu pomaga Matjaž Hafner. Od novink je prišla le Eva Pogačar, še lani igralka Calcit Volleyja, odšli sta tujki, Anđela Veselinović in Danijela Džaković, z igranjem pa so prenehale Anita Sobočan, Maja Pahor in Nika Dobaj.

  »Nova KBM Branik ima ekipo, ki je v nobenem trenutku ne smeš podcenjevati in je vedno kandidat za najvišja mesta. Njena kakovost se je videla v tekmi drugega, kroga, ko je v gosteh gladko premagala Ankaran. Pred nami je velik derbi, težka tekma in zagotovo se bomo nanjo maksimalno pripravili. Že zato, ker velja tudi za srednjeevropsko ligo, kjer ni veliko ekip, tako da tu za uvrstitev na zaključni ekip ne bo veliko popravnih izpitov. Vsekakor ne bomo ničesar prepustili naključju,« Rozman spoštuje večkratne slovenske državne prvakinje.

  Na srečo ima Calcit Volley na voljo dovolj širok nabor igralk, tudi mlajše igralke so, čeprav smo šele na začetku sezone, že dokazale, da lahko nanje kamniško strokovno vodstvo v vsakem trenutku lahko resno računa. Glede na to, da bodo že v sredo igrale povratno tekmo kvalifikacij lige prvakinj, je to še toliko bolj pomembno.