Calcitovci zanesljivo v polfinale mladinskega DP

    Obe mladinski ekipi Calcit Volleyja sta z odliko opravili četrtfinalna turnirja državnega prvenstva. Mladinke so na turnirju v Ljubljani osvojile prvo mesto brez izgubljenega niza, mladinci pa so do polfinalnega turnirja prišli z zmago na turnirju v Kranju. Polfinalna turnirja bosta na sporedu 8. decembra.

    Varovanke Aljoše Jemca so v prvi tekmi turnirja v dvorani OŠ Valentin Vodnik premagale domači Krim I z 2:0 (12, 20), v drugi tekmi pa je Gimnazija Šiška premagala Šentvid-Vital z 2:1 (16, -18, 20). Kamničanke so brez večjih težav opravile tudi z Gimnazijo Šiška, ki so jo prav tako premagale z 2:0 (16, 16) in se na ta način že uvrstile na polfinalni turnir. Na njem bo zaigral tudi Krim I, ki je bil v prvi tekmi repasaža z 2:0 (23, 14) boljši od Šentvid-Vitala, v odločilni tekmi za napredovanje pa še od Gimnazije Šiška z 2:0 (19, 23). »Igrali smo dobro, kolikor je bilo potrebno za zmago in brez večjih težav prišli do napredovanja. V prvi tekmi so priložnost za igro dobile vse igralke,« je po dveh zmagah dejala Tjaša Gadža, pomočnica prvega trenerja Aljoše Jemca.

    Za mladinke Calcit Volleyja so igrale: Eva Zatković, Manja Jerala, Lana Žužek, Naja Boisa, Živa Javornik, Anja Zorman, Zala Špoljarič (L), Veronika Povh, Tina Topič, Milla Andrejič, Zala Krašovec, Tara Gojak, Noemi Žvegla, Maja Ifko.

    Zelo dobro so četrtfinalni turnir na kranjski gimnaziji France Prešeren začeli tudi kamniški mladinci, ki so ob zelo dobri igri premagali domači Triglav z 2:0 (17, 19). Veliko bolj napeto je bilo na obračunu med KekoOpremo Žužemberkom in ACH Črnučami I, ki so ga z 2:1 (15, -23, 12) dobili Žužemberčani. Tudi proti Kamničanom so žužemberški mladinci morali igrati tri nize, vendar so se zmage veselili odbojkarji Calcit Volleyja, ki so zmagali z 2:1 (-19, 23, 11) in se kot prvouvrščena ekipa uvrstili na polfinalni turnir. Drugi potnik med osem najboljših mladinskih ekip v Sloveniji je bil nato še Triglav, ki je v prvi tekmi repasaža z 2:0 (25, 20) premagal ACH Črnuče I, nato pa še KekoOpremo Žužemberk z 2:0 (18, 25).

    Za mladince Calcit Volleyja so igrali: Ambrož Poljanšek, Mark Uršič, Marko Medved, Gregor Frece, Miha Okorn, Nik Mujanovič, Žiga Koncilija, Urban Blaževič in Rok Podbregar.