Braslovče in Nova KBM Branik na finalni turnir

  V organizaciji OK Kamnik je v dvorani OŠ Stranje potekal eden od dveh polfinalnih turnirjev za državno prvenstvo starejših deklic. Prvo mesto so že po dveh tekmah osvojile odbojkarice iz Braslovč, v repasažu pa je Nova KBM Branik premagala domači Calcit Volley in se kot drugouvrščena ekipa uvrstila na finalni zaključni turnir, ki bo 26. maja. Kamničanke bodo z ekipo DOORS Bled igrale na turnirju od petega od osmega mesta.

  V prvem polfinalnem obračunu so se domače odbojkarice pomerile z ekipo DOORS Bled, ki je v A ligi – zahodna skupina A dobila vseh deset tekem. Tudi proti Kamničankam, ki so bile v zahodni skupini B druge, so tekmo začele odlično, visoko dobile uvodni niz, toda v nadaljevanju so varovanke Katarine Vraber in Barbare Novak prikazale odlično igro in zasluženo prišle do zmage. Podoben razplet je imel tudi dvoboj med Mariborčankami in Braslovčankami, le s to razliko, da ga je bolje začela drugouvrščena ekipa vzhodne skupine B, toda že v drugem nizu so Braslovčanke, ki so v vzhodni skupini A izgubile le en niz, pokazale zobe. V odločilnem tretjem nizu so s 15:11 slavile varovanke Zvoneta Zbijačnika.

  V tekmi za prvo mesto in neposredno uvrstitev na zaključni turnir je ekipa iz Braslovč nadaljevala z odlično igro. Predvsem to velja za prvi niz, toda v drugem so do svojih priložnosti prišle tudi kamniške odbojkarice, ki pa so bile v končnici vendarle nekoliko premalo zbrane. Ker so v prvi tekmi repasaža slavile Mariborčanke, ki Blejkam niso oddale niti niza, je o drugem finalistu turnirja v Stranjah odločala tekma med Calcit Volleyjem in Novo KBM Branikom. Več razpoloženih igralk so imele bankirke, ki so se zasluženo uvrstile med štiri najboljše ekipe med starejšimi deklicami v Sloveniji.

  Izidi turnirja v Stranjah

  Calcit Volley – DOORS Bled              2:1 (16:25, 25:17, 15:6)

  Nova KBM Branik I – Braslovče          1:2 (25:21, 13:25, 11:15)

  Calcit Volley – Braslovče                     0:2 (11:25, 23:25)

  Nova KBM Branik I – DOORS Bled     2:0 (25:13, 25:21)

  Calcit Volley – Nova KBM Branik I     0:2 (16:25, 20:25)

  Vrstni red
  1. Braslovče: Neža Bednjanič, Tija Šketa Rozman, Hana Turnšek, Zoja Kalar, Živa Šalej, Rima Posedel, Anja Puckmeister, Ula Gantar, Taja Ferlež, Brina Kodrun, Manca Oštir, Lara Jelen, Živa Donko. Trenerja: Zvone Zbičajnik in Jaroš Štekl.
  2. Nova KBM Branik: Hana Roškar, Eva Gašparič, Ana Lukman, Julijana Grubišič Čabo, Anja Farkaš, Maja Krempl, Pia Senekovič, Daša Klajžar, Tinkara Kavnik, Maša Krempl, Andja Zagoranski Borko, Urška Cikač. Trener: Dejan Pušnik.
  3. Calcit Volley: Neža Sitar, Alexandra Stupar, Anamarie Štern, Živa Javornik, Nika Zamljen Kordič, Maja Ifko, Eva Ogrinec, Noemi Žvegla, Kristina Stupar, Lana Slapnik, Neža Skvarča. Trenerki: Katarina Vraber in Barbara Novak.
  4. Doors Bled: Zala Jemec, Bela Mohorič, Vita Pintar, Liza Zalokar, Isa Ramič, Iva Klinar, Anja Poljanec, Dana Jarkovič, Mojca Tinkara Žlindra, Lara Pristavec, Julija Jakopič. Trenerka Bojana Kecojević.