Žensko ekipo okrepila še Zbičajnikova

    Zadnja na seznamu okrepitev v ženskem taboru Calcit Volley je Zala Zbičajnik. Zbičajnikova, ki je nazadnje branila barve novogoriškega Gen-I Volleyja, bo na podajalskem mestu zamenjala Evo Pogačar, ki se seli v Italijo.

    23-letni Braslovčanki je bila odbojka položena v zibelko, saj je njen oče znan odbojkarski trener, Zala pa odkrito prizna, da tudi njen velik vzornik. Ob odbojki svoj čas namenja tudi izobraževanju in bo ob zaključku poletja zaključila študij slovenistike. Še prej se bo novi ekipi sredi avgusta pridružila na zboru in začela s pripravami na prihajajočo sezono, v kateri bodo Calcitovke znova nastopile tudi v pokalu CEV Challenge, kjer je Zbičajnikova še s svojo novogoriško ekipo osvojila visoko četrto mesto.

    Zbičajnikova je občasna članska reprezentantka, velik uspeh pa je dosegla z mladinsko reprezentanco, ko so si dekleta na evropskem prvenstvu okrog vratu nadele srebrne medalje.

    Ob podpisu pogodbe smo Zalo vprašali, kaj bo njen doprinos k ekipi na parketu in v garderobi. “Sama težim k dobrim medsebojnim odnosom v garderobi, saj menim, da je to temeljni pogoj za odlično sodelovanje na igrišču, ki se vidi in tudi čuti med igralkami, vodstvom in podporniki ekipe. Zato bom naredila vse, da bo komunikacija zdrava, športno naravnana, da bo ekipa imela tisto pravo zmagovalno mentaliteto in bo tako uživati v igri nekaj samoumevnega. Rezultat pa je produkt trdega dela in ekipnega duha,” je povedala uspeha željna Zbičajnikova, ki si letos želi novih dveh trofej. Česa pa se najbolj veseli v novi sezoni? “Veselim se nove ekipe, ambienta, drugačnega pristopa do dela. Odbojko že pogrešam in komaj čakam, da spoznam tiste soigralke, ki jih še ne poznam, in skupaj z njimi spet začutim tisto, zaradi česar je ekipni šport tako zasvajajoč.”

    Tudi mi smo veseli, da si odslej del #CalcitFamily! Dobrodošla v Kamniku, Zala!