Želja in cilj uvrstitev v 1B. ligo

  Prihodnjo soboto bo v novo sezono krenila tudi druga ekipa Calcit Volleyja, ki jo bo po letu dni spet vodil Gašper Ribič. Trenerju, ki je kot igralec s Kamničani osvojil tri naslove državnih prvakov, kot trener pa je bil z žensko ekipo Calcit Volleyja dvakrat državni prvak in enkrat pokalni, tako kot tudi z moško ekipo, bo pri delu pomagal Kristjan Krt.

  Mladi kamniški odbojkarji so priprave na novo sezono začeli nekoliko pozneje kot večina drugih klubov, šele, 22. avgusta, toda zato bodo do konca septembra trenirali petkrat tedensko. Ribič, ki je po letu dni na klopi zamenjal Andreja Flajsa, pravi, da bodo na ta način nadomestili nekoliko poznejši začetek priprav, da so na pravi poti pa so pokazale tudi prve pripravljalne tekme. Tudi z 1B. ligaši.

  »Po enem letu se je nazaj iz Brezovice vrnil Urban Blaževič, potem je tu še Maj Novak, ki je lani igral in ni igral, od mlajših smo pridružili še Eneja Sladiča in Jakoba Drolca, tu je še Jaka Albič. Najstarejši igralci so Rok Podbregar, Urban Blaževič, Ambrož Poljanšek in Marko Medved, ki so stari 20 let, vsi drugi so mlajši. Nekaj časa je z nami treniral tudi Teo Podobnik, ki ima odprta vrata, če se bo odločil, da nam pomaga, saj bi nam njegove izkušnje in kakovost prišle še kako prav. Ostajata tudi Miha Okorn in Gregor Frece, ki sta večji del priprav trenirala s prvo ekipo. Od ostalih igralcev so tu še Luka Blaževič, Nik Drnovšek in Jure Burkeljca,« je svojo ekipo predstavil Ribič, ki ne skriva, da se želi v novi sezoni s svojimi varovanci uvrstiti v 1B. ligo.

  »Že nekaj let si tega želimo, pa nam vedno malo zmanjka. Zdaj so fantje že šli skozi nekaj podobnih situacij, odločilnih tekem, ko je treba dobiti v pravem trenutku dobiti tekmo ali dve. Da bi to svojo željo in cilj uresničili, bomo morali vso sezono igrati konstantno, brez kakšnih padcev. V drugi ligi je nekaj dobrih ekip, zato nas čaka vse prej kot lahko delo. Vsekakor pa bi bilo dobro, če bi se uvrstili stopničko višje, kajti potem bi bil tudi prehod iz druge v prvo člansko ekipo lažji. V pripravljalnem obdobju smo igrali nekaj prijateljskih tekem z ekipami iz 1B-. lige in smo bili čisto konkurenčni, nekatere smo tudi premagali.«

  Še višje cilje ima kamniška mladinska ekipa, ki bo naskakovala naslov državnih prvakov, ki se mi vztrajno izmika. Toda z Nikom Mujanovićem, Gregorjem Frecetom, Miho Okornom in drugimi je ta cilj uresničljiv.

  »Imamo nekaj fantov, ki so že dolgo skupaj, ki so v mlajših kategorijah že bili blizu vrha, pa jim me vedno malo zmanjkalo. Zdaj čakamo na ta preboj, upam, da smo se iz teh porazov kaj naučili. Prepričan sem, da bomo imeli dobro ekipo, kar pa bo treba pokazati tudi na igrišču. V tistih trenutkih, ko moraš zmagati na eni tekmi za  polfinale in drugo za finale, moraš biti ta pravi. Ali bodo fantje v tem uspešni, ne vem, delali pa bomo na tem, da bodo,« obljublja Ribič, ki bo v novi sezoni strokovnega vodja celotnega pogona kamniških mlajših selekcij. Ob tem velja omeniti, da bo imel Calcit Volley v novi sezoni tudi tretjo člansko ekipo, ki bo igrala v 3. DOL, njen trener pa bo Klemen Hribar, ki tako začenja trenersko kariero. Kadete Calcit Volleyja bo vodil Kristjan Krt, starejše dečke Miha Plot, ki bo z Živo Cof zadolžen tudi za malo odbojko, mini odbojka pa bo v rokah Uroša Zupana.

  »Zdaj po svetovnem prvenstvu je zanimanje med mladimi še večje, sploh najmlajših, tako da imamo velike težave s prostorom, pa tudi s trenerskim kadrom. Moja želja je, da bi že v mlajših selekcijah vzpostavili sistem dela, kako učiti otroke odbojko. V veliko zadovoljstvo mi je, da sta med trenerji tudi Klemen Hribar in Miha Plot, oba nekdanja reprezentanta in s številnimi izkušnjami, na meni pa je, da jima pri tem pomagam,« je še dejal Ribič.