Obletnico oplemenitili z zmagama

    V okviru praznovanja 75. obletnice delovanje OK Kamnik sta se prvi članski ekipi Calcit Volleyja svojim navijačem predstavili s prijateljskima tekmama. Ženska ekipa je v športni dvorani Kamnik premagala italijanski Talmassons s 3:1 (22, 13, -22, 18), moška pa je bila v dvorani OŠ Stranje boljša od Hiše na kolesih Triglav s 3:0 (19, 19, 21). Osrednji dogodek praznovanja je bil zvečer v kamniškem kulturnem domu.

    Ni prav veliko odbojkarskih klubov, ki se lahko pohvalijo s tako dolgo in bogato zgodovino kot Calcit Volley, pa tudi ne, da imajo obe članski ekipi v prvoligaški konkurenci. In ne samo to, odbojkarice so aktualne državne prvakinje in to že trikrat zaporedoma, skupaj šestkrat, trikrat so do naslova prišli tudi odbojkarji, ki so bili lani drugi v državnem prvenstvu. Zato se je spodobilo, da sta obe ekipi visok jubilej obeležili s prijateljskima tekmama. Za varovance Matije Pleška zadnjo pred začetkom letošnjega državnega prvenstva, ko bodo v sredo, 5. oktobra, gostili Fužinar Sij Metal, medtem ko varovanke Gregorja Rozmana, ki bodo prav tako 5. oktobra na uvodu v novo sezono gostile ATK Grosuplje, v soboto čaka še eno srečanje z italijanskimi A-2 ligašicami.

    Kamničanke so z Italijankami igrale že pred desetimi dnevi v gosteh. V prvi tekmi sta se ekipi razšli z neodločenim izidom, 2:2, v  drugi je bilo 4:0 za Talmassons, tokrat pa so prevladovale slavljenke. Za Kamničanke so igrale: Živa Griljc (L), Andjelka Radišković 16, Ana Marija Vovk 2, Mila Đorđević 3, Sara Hutinski 12, Naja Boisa, Klara Kregar 5, Lucille Charuk 15, Neneh Sillah 6, Adriana Vukojević 1, Neja Čižman, Katja Banko. Domače odbojkarice so bile boljše v vseh elementih igre, na servisu se je s tremi asi izkazala Radiškovićeva, v bloku pa s petimi točkami Charukova, eno manj je prispevala Hutinski.

    Tudi v Stranjah je prevladovala domača ekipa, ki je v prvem in tretjem nizu na polovici niza za gosti zaostajala za dve točki (14:16), v končnici pa je oba niza zanesljivo dobila. Tako kot tudi drugega, v katerem je bila ves čas v prednosti. Za Calcit Volley so igrali: Uroš Planinšič, Nik Mujanović 17, Dino Vinković 6, Luka Lazar 3, Jan Klobučar 4, Alan Košenina (L), Miloš Arsenoski 3, Luis Sosa Sierra 12, Daniel Aponza 9, Uroš Pavlović 2.