Že v Maribor po ugoden izid za finale

  Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v sredo ob 18. uri v mariborski dvorani Lukna igrale prvo polfinalno tekmo srednjeevropske lige. Povratna tekma z Novo KBM Branik bo na sporedu prihodnjo sredo, 8. marca, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik.

  Minuli petek so kamniške in mariborske odbojkarice odigrale zaostalo tekmo 13. kroga Sportklub prve odbojkarske lige, kar je bila njihova prva od petih zaporednih tekem, ki se bodo končale 11. marca s finalom Pokala Slovenije v Velenju. V soboto so s 3:2 zmagale Mariborčanke, tako da Kamničanke v domačem prvenstvu niso več neporažene, toda že pred tekmo je bilo jasno, da bodo aktualne slovenske državne prvakinje v končnico krenile s prvega mesta.

  »Čeprav imamo prvo mesto v končnici zagotovljeno, smo tudi na tej tekmi želeli zmagati, vendar se ni izšlo. Rezultatsko ni to nič hudega, me pa jezi, na kakšen način smo izgubili tekmo, saj smo spet določene stvar delali slabo oziroma bi jih morali bistveno boljše. Te stvari si bomo morali ogledati in jih na njih graditi, kajti na ta način ne bo šlo. Spet gre za napake, ki smo jih v tej sezoni že delali, premalo natančni smo bili na lahkih žogah, premalo natančni na visoko podanih žogah, premalo agresivni v napadu … in na ta način se proti Braniku ne da zmagati,« z igro svojih varovank na petkovi tekmi ni bil zadovoljen Gregor Rozman, trener kamniške ekipe.

  Ker je šlo še za tekmo pred prestopnim rokom, sta sobotno tekmo obe ekipi odigrali v oslabljenih zasedbah. Mariborčanke brez Ize Mlakar, Kamničanke niso mogle računati na Nino Stojilković, Neneh Sillah, Adriano Vukojević in Živo Griljc. Vse bodo v sredo lahko igrale, tako kot so igrale že pred dobrim mesecem dni, ko so v rednem delu srednjeevropske lige Mariborčanke zmagale s 3:2.

  »Pred nami je še ena težka tekma. Nanjo se bomo maksimalno pripravili, analizirali sobotno tekmo in upam, da bomo prikazali bistveno boljšo igro kot v soboto. To, kar smo prikazali v soboto, je daleč od igre, s katero lahko zmagamo. Čeprav je povratna tekma v Kamniku, bo že prva zelo pomembna. Želimo osvojiti srednjeevropsko ligo, to je naš cilj. Ekipi se med sabo dobro poznata, poznamo dobre in slabe strani mariborske ekipe, prav tako Mariborčanke vedo, kje smo mi najbolj ranljivi. Časa, da popravimo napake s petkove tekme, je bilo dovolj, prepričan pa sem, da bo motivacija na najvišji ravni,« pa pred sredinim prvim polfinalnim obračunom srednjeevropske lige napoveduje Rozman.

  Zanimivo je, da so Mariborčanke v dozdajšnjih treh medsebojnih tekmah letošnje sezone dvakrat premagale Kamničanke, obakrat s 3:2, kar bo zagotovo dodatna motivacija za varovanke Gregorja Rozmana. Tudi zato, ker že od leta 2020 čakajo na svojo četrto lovoriko v srednjeevropski ligi. V drugem polfinalu se bosta pomerili ekipi Mladosti in Swietelsky-Bekescsaba. Prva bo na sporedu v sredo, ob 18. uri, v Zagrebu, povratna pa v torek, 7. marca, na Madžarskem.