Navijači si zaslužijo domačo zmago

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi polfinalni tekmi srednjeevropske lige v Pliberku premagali SK Zadrugo Aich/Dob s 3:1 (22, 22, -17, 24) in si na stežaj odprli vrata finala. Na povratni tekmi, ki bo na sporedu v sredo, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik, jim bosta za napredovanje zadoščala že dva osvojena niza.

  Za Kamničani je po menjavi trenerja niz dobro odigranih tekem tako v prvenstvu, Pokalu Slovenije kot v srednjeevropski ligi. V soboto so v prvenstveni tekmi, ki ni odločala o ničemer, predvsem to velja zanje, brez težav premagali Črnuče, ki so po tem porazu obsojene na to, da bodo svoj obstanek v Sportklub prvi odbojkarski ligi morale iskati v osmini finala končnice proti najboljši ekipi 1B. lige.

  »Lahko rečem, da smo odigrali korektno tekmo. Čeprav Črnuče niso igrale slabo, smo jih s primerno motiviranostjo in pristopom ves čas držali na varni razdalji, zato je tudi rezultat takšen, kot smo ga pričakovali. Tokrat so več igrali tisti, ki so v Pliberku igrali nekoliko manj, kajti pred nami so najpomembnejše tekme v sezoni, ko bo vsaka o čem odločala, zato moramo imeti razigranih vseh dvanajst igralcev. Vsakdo, ki nosi dres Calcita, mora biti v vsakem trenutku sposoben igrati katerokoli tekmo,« se je petkove zmage, do katere so prišli le dan po zmagi v Pliberku, dejal Jurij Žavbi, trener odbojkarjev Calcit Volleyja.

  V prvi polfinalni tekmi srednjeevropske lige so kamniški odbojkarji še četrtič v sezoni premagali Dobljane, ki so jih izločili že v predkrogu pokala CEV, boljši od njih pa so bili tudi v rednem delu Mevze. Dejstvo je, da imajo pred sredino povratno tekmo dobro izhodišče, zagotovo pa se ekipa, ki jo vodi Zoran Kedačič, ne bo predala. Zato Kamničane čaka še en težak obračun.

  »Spomnimo se samo, kako smo bili tudi v prvem krogu pokala CEV po domači zmagi nad Groningenom v dobrem položaju pred povratno tekmo, pa vemo, kako se je končala. Računati na to, da nam za uvrstitev v finale zadoščata že dva osvojena niza, bi bila velika napaka. Tudi na povratni tekmi bomo naredili vse, da zmagamo. V tekmo moramo vstopiti stoodstotno, igramo doma, pred svojimi navijači in prav je, da se jim oddolžimo z dobro predstavo in zmago,« Žavbi ne želi ničesar prepustiti naključju.

  Trenutno forma kamniške ekipe je obetavna, toda kot pravi Žavbi, treba se je dokazovati na vsaki tekmi. Prva priložnost za to bo že v sredo, ko bo na sporedu tudi druga povratna polfinalna tekma srednjeevropske lige. V dvorani Tivoli se bosta pomerila ACH Volley in Merkur Maribor, v prvi tekmi pa so s 3:1 slavili Ljubljančani.