ŽE V KRANJU POTRDITI SVOJO KAKOVOST

  Za odbojkarje Calcit Volleyja je bila minula sezona srebrna, saj so v državnem prvenstvu, pokalnem tekmovanju in v srednjeevropski ligi Mevza tekmovanje končali na drugem mestu. V novi sezoni je prišlo do spremembe na trenerski klopi, nov pa je tudi kapetan ekipe, Maxson Pereira. Svojo prvo uradno tekmo sezono bodo imeli v Kranju, kjer se bodo v dvorani Planina v soboto ob 18. uri pomerili z domačo Hišo na kolesih.

  V pripravljalnem obdobju, s pripravami so začeli 1. avgusta, so kamniški odbojkarji odigrali veliko število tekem, na njih pa so že prikazali zelo dobro igro, na trenutke pa je bilo v njihovi igri še vedno preveč napak. Čeprav večina igralcev dobro pozna Aleša Hribarja, ki je v letošnji sezoni po slovesu Gašperja Ribiča prevzel prvo ekipo, se morajo na njegov način razmišljanja še prilagoditi.

  »Osebno sem s pripravljalnim delom zadovoljen. Res je, da je bilo v naši igri veliko nihanj, vendar je to tudi posledica tega, da smo veliko delali v fitnesu, več kot v prejšnjih sezonah. Z delom novega strokovnega vodstva smo lahko zadovoljni, menim pa, da imamo letos močnejšo ekipo od lanske. Med pripravami smo trdo trenirali, zato pričakujem, da bomo tudi letos v vseh tekmovanjih pri vrhu,« napoveduje Brazilec v kamniški vrsti Maxson Pereira, ki so ga soigralci izbrali za kapetana ekipe.

  »V veliko čast mi je, da so me soigralci izbrali za kapetana. Vedno godi, če veš, da ti soigralci zaupajo. Vsekakor je to velika odgovornost, zato bo to samo še večji motiv zame in potrudil se bom, da bom upravičil zaupanje soigralcev in vodstva kluba,« obljublja korektor Calcit Volleyja, ki o trenutni vrednosti preostalih ekip v 1. DOL še ne more soditi.

  »Govorim lahko le o ekipah, s katerimi smo igrali pripravljalne tekme, dejstvo pa je, da ACH Volley na nobeni od njih ni bil v polni zasedbi. Vsekakor bodo Panvita, Maribor in Salonit Anhovo tudi v novi sezoni ob Ljubljančanih zelo nevaren nasprotnik, o drugih ekipah pa bom lahko govoril, ko jih bom videl na delu. V soboto nas čaka tekma s Kranjčani, s katerimi smo v pripravah tudi že igrali, vendar je po tej tekmi težko soditi, kako močni so. Zapustilo jih je nekaj igralcev, vendar bodo igrali doma, tako da nas čaka vse prej kot lahka tekma. Prva tekma v sezoni je običajno med najtežjimi,« ne želi ničesar prehitevati Pereira, ki bo že tretjo sezono nosil dres Calcit Volleyja.

  Kranjčani bodo v letošnji sezoni igrali z imenom Hiša na kolesih Triglav. Še vedno jih vodi Sašo Rop, v igralskem kadru pa so doživeli veliko sprememb. Z igranjem so prenehali Rok Rezar, Žiga Lužovec in Miha Bežek, Žan Beravs se je preselil v Mursko Soboto, medtem ko bo Urban Toman kariero nadaljeval pri nemškem prvoligašu Helios Grizzlys Giesen. Novinci so Gregor Pernuš, Andraž Stružnik in Jure Glamočanin iz mlajših kategorij ter Ravenčan Blaž Libnik. V pripravljalnem obdobju so imeli številne težave s poškodbami, tako da tudi uvodne tekme sezone ne bodo začeli v polni zasedbi.

  Za Calcit Volley bodo v sezoni 2018/19 igrali: Matija Jereb, Tine Kvas, Dmitri Babkov, Andrej Šembergar Zupan, Primož Vidmar, Domen Kotnik, Miha Bregar, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Maxson Pereira, Timotej Ratek, Klemen Hribar, Metod Golob.

  Komentarji