V ŠEMPETRU BO VSE PREJ KOT LAHKO

  Za odbojkarice Calcit Volleyja se letošnja sezona ni začela najbolj obetavno, saj so obe tekmi v srednjeevropski ligi Mevza izgubile, za nameček pa bodo v nadaljevanju igrale brez blokerke Katje Mihevc. Časa za obžalovanje ni prav veliko, kajti že v soboto ob 19. uri se bodo v prvem krogu 1. DOL za ženske pomerile s SIP Šempetrom.

  Tudi v Zagrebu se varovankam Gregorja Rozmana žal ni izšlo. Podobno kot prejšnjo sredo proti Strabag Bratislavi so po zmagi v uvodnem nizu v nadaljevanju popustile ter preostale tri nize končale pri 20. točki.

  »Tako je, sezona se je uradno žal začela z dvema porazoma, vendar se mi zdi, da to ni pravi pokazatelj naše trenutne pripravljenosti. Trenirale smo dobro in se posledično tudi dobro počutimo. To smo pokazale minulo sredo v prvem nizu, ko smo pred domačim občinstvom, že kar dobro zaigrale, žal pa je prišlo do poškodbe Katje Mihevc, ki je na nas vsekakor vplivala. Kljub temu, da smo med tekmo skušale na to pozabiti, je podzavestno bila prisotna neka napetost, ki nam nekako ni dopustila, da bi si drznile vajeti vzeti v svoje roke in nadaljevati z istim ritmom kot v prvem nizu. Skoraj ves čas smo bile zelo blizu in menim, da je manjkalo le malo odločnosti, da bi zmaga ostala doma. Podobno je bilo tudi ta teden v Zagrebu, ko smo spet začele z zmago v prvem nizu, nato pa se nam nikakor ni uspelo več vrniti v igro,« je o prvih dveh uradnih tekmah slovenskih državnih in pokalnih podprvakinj dejala Katja Mihalinec, ki bo tudi v letošnji sezoni pomemben člen odbojkaric Calcit Volleyja.

  Kamniška ekipa bo v letošnjo sezono vstopila prenovljena, na žalost zdaj po poškodbi Katje Mihevc nekoliko oslabljena. »Ekipa je skoraj popolnoma drugačna kot lanska, to prinaša tako pozitivne in žal tudi negativne stvari. Vsekakor lahko rečem, da je vzdušje in motiviranost za delo v ekipi odlično. Negativno pa je to, da je na poti do želenega rezultata potrebno toliko več uigravanja in spoznavanja v sami igri, saj nas večina prvič igra skupaj. Katjina odsotnost se nam bo verjetno kar poznala, saj si upam reči, da je bila ena izmed letošnjih motorjev igre. Kot za zdaj kaže, je njena poškodba kar zahrbtna in bo potrebno kar nekaj časa, da se nam bo spet pridružila na igrišču. Želim ji hitro in predvsem uspešno okrevanje ter hitro vrnitev na igrišče.«

  Sodeč po okrepitvah, naj bi bili v letošnji sezoni v prednosti novogoriška in mariborska ekipa, vendar se Mihalinčeva in soigralke ne mislijo kar tako sprijazniti s tem, da v obeh domačih tekmovanjih ne bi zaigrale v finalu.

  »Moja pričakovanja v letošnji sezoni ostajajo enaka kot prejšnje leto. Vsekakor si želim, da bi se borile za naslov tako v državnem kot na pokalnem prvenstvu. Menim, da so to realni cilji, ki jih s trdim delom in postopoma lahko dosežemo. Res je, da so se Novogoričanke okrepile, tudi Nova KBM Branik bo po imenih močnejša kot lani, vendar menim, da se lahko vmešamo v boj za prvaka. Sezona bo naporna in manj predvidljiva, kot smo bili vajeni do zdaj. Pomembno bo,  da bomo osredotočene le nase in svojo igro, na koncu sezone pa bomo videli, kam nas bo trdo delo pripeljalo.«

  Za uvod v državno prvenstvo se bodo Kamničanke pomerile s Šempetrankami, za katere bodo tudi v letošnji sezoni igrale tri njihove nekdanje soigralke, Petra Vrhovnik, Mojca Božič in Maja Forštnarič. »Letos se bo treba maksimalno zbrati in dati vse od sebe na vsaki tekmi posebej. Prav tako tudi v soboto, ko bomo v gosteh igrale proti Šempetrankam, ki jih ne gre niti malo podcenjevati. Za zmago bo potrebno odigrati dobro in pokazati, za kaj smo garale v pripravljalnem obdobju,« pred sobotno tekmo še dodaja odlična sprejemalka Calcit Vollelyja.

  V sezoni 2018/19 bodo za Calcit Volley igrale: Nina Kotnik, Katja Mihevc, Polona Marušič, Špela Marušič, Katja Mihalinec, Eva Pogačar, Olivera Kostić, Leja Janežič, Elena Vukić, Tina Kaker, Anja Zorman. Trener: Gregor Rozman, pomočnik: Aljoša Jemec.

  Komentarji