Že uvodoma potrdili svojo moč

  Odbojkarji Calcit Volleyja so državno prvenstvo v Sportklub prvi odbojkarski ligi za moške začeli z zmago v Novem mestu. Domačo Krko so premagali s 3:0 (18, 22, 14). V prihodnjem krogu bodo v soboto, 14. oktobra, ob 20. uri, gostili Hišo na kolesih Triglav.

  Krka – Calcit Volley  0:3 (-18, -22, -14)

  Novo mesto – Dvorana Marof, gledalcev 70, sodnika: Vrenko, Strmčnik.

  Krka: Medved, G. Erpič, Kosmina 9, Bregar 5, Verdinek (L), Kožar 1, Pulko, U. Erpič 6, Lindič 1, Kern 1, Rojnik 11, Jakše (L). Trener: Jernej Rojc.

  Calcit Volley: Vinkovič, Lazar 1, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 9, Okroglič 8, Bošnjak11, Mitrašinović 1, Brunet 14, Oman, Bakonji 2, Pavlović 9. Trener: Mladen Kašić.

  Novomeški odbojkarji so se na najhitrejši možni način vrnili v Sportklub prvo odbojkarsko ligo za moške, vendar so ob vrnitvi naleteli na premočnega nasprotnika. Kamničani, čeprav so igrali brez obeh reprezentantov, Nika Mujanovića in Uroša Planinšiča, so nekaj težav imeli le v drugem nizu, v prvem in tretjem pa njihova zmaga niti v enem trenutku ni bila ogrožena. Na njihovi strani je bila tudi statistika tekme, predvsem to velja za servis, saj so v treh nizih dosegli deset asov.

  Na servis Črtomirja Bošnjaka, enega od šestih novincev v kamniški ekipi, so gostje povedli s 6:0. Zadnjo, šesto točko je Bošnjak dosegel z asom. Sredi niza se jim je Krka s točko Matica Rojnika približala na dve točki zaostanka (10:12), po novi točki letošnje novomeške okrepitve, je prišla le še na točko zaostanka (16:17). Toda na servis Bernarda Bakonjija, še enega novinca Calcit Volleyja, so Kamničani prišli do kar sedmih zaključnih žog, drugo je izkoristil še tretja kamniška okrepitev, Kubanec Lazaro Brunet.

  Drugi niz je bolje začela novomeška ekipa, ki je z napadom Rojnika povedla s 6:2. Krka je vodila še z 11:9, na servis Uroša Pavlovića, v letošnji sezoni kapetana Calcit Volleyja, so gostje prišli do treh točk prednosti (14:11). Na štirinajsti točki so Novomeščani izid izenačili, vendar so po novem asu, tokrat Bruneta, Kamničani spet pobegnili za tri točke (17:14). Prednost so ohranili do konca niza, ki ga je z novim nizom zaključil Brunet.

  V tretjem nizu so se Novomeščani, ki so imeli veliko težav na sprejemu, hitro sprijaznili s porazom. Po seriji odličnih servisov, dosegel je tudi dva asa, Uroša Nikolića, tudi novica v dresu Calcit Volleyja, so Kamničani dosegli šest zaporednih točk za vodstvo s 15:5. S tem je bila tekma, ki se je končala z lastno napako domače ekipe, odločena.

  Izjava po tekmi

  Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja: »Zelo sem zadovoljen po naši prvi tekmi v novi sezoni, kajti proti ekipi, ki je bila na trenutke zelo dobra, smo vknjižili prve tri točke. Novomeščani so na trenutke dobro servirali, predvsem to velja za drugi niz, ko so z njim zelo pritisnili, vendar smo ga vseeno izvlekli v svojo korist. Tretji je bil resda bolj ali manj formalnost, toda v celoti imamo veliko razlogov za dobro voljo. Veseli med komunikacija me igralci na igrišču, zdaj moramo s tem samo še nadaljevati.«