Državne prvakinje niso dovolile presenečenja

  Odbojkarice Calcit Volleyja, ki branijo naslov državnih prvakinj, so v prvem krogu Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagale domači ATK Grosuplje s 3:0 (23, 14, 12). V prihodnjem krogu se bodo prvič predstavile svojim navijačem, in sicer bodo v soboto, 14. oktobra, ob 17.30 gostile Ankaran.

  ATK Grosuplje – Calcit Volley  0:3 (-23, -14, -12)

  Grosuplje – Dvorana Brinje, gledalcev 60, sodnika: Kodelič, Novak.

  ATK Grosuplje: Topolovec, Štih, Pavič 11, Gojković, Zupan, Kukman 4, Žužek 3, Pucelj 1, Filipič (L), Svetina 8, Čož 1, Križman (L)), Gornjec Hodnik 3. Trener: Rok Pucelj.

  Calcit Volley: Rituper 11, Gorjup, Radišković 8, Šen 5, Najdič, Hutinski 3, Boisa 2, Pucelj 16, Čižman, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

  Slovenske državne prvakinje so novo sezono začele v vedno neugodnem Grosuplju, kjer je svojo kariero začela Maša Pucelj, še lani pa je zanj igrala Asja Šen in v drugem delu sezone tudi Ula Gorjup. Kako neugodne so lahko Grosupeljčanke so kamniške odbojkarice okusile v uvodnem nizu, ko so Kamničanke do zmage prišle šele na razliko, toda v drugem in tretjem nizu je le prišla do izraza razlika v kakovosti. S 16 točkami se je v kamniški ekipi izkazala Maša Pucelj, ki je dosegla tudi tri bloke in en as, blok več je dosegla Lara Rituper. V domači ekipi je največ točk 11, dosegla Karin Pavič.

  V izenačenem uvodnem nizu so Grosupeljčanke vse do 18. točke držale korak s Kamničankami, ki si več kot točke prednosti do takrat niso niti enkrat priigrale. Toda s štirimi zaporednimi točkami, zadnjo je z blokom dosegla Rituperjeva, so gostje povedle z 22:18. Vodile so tudi s 23:19, vendar so domačinke na servis N. Pucelj, ki je dosegla tudi en as, in blokom Lane Žužek izid na 23. točki še enkrat izenačile. Toda Maša Pucelj je svoji ekipi priborila prvo zaključno žogo, ki jo je po napaki domačink tudi izkoristila.

  V drugem in tretjem nizu so si kamniške odbojkarice že zelo zgodaj priigrale nekaj prednosti. Na servis Sare Hutinski je bilo v drugem nizu 6:2, po napaki Grosupeljčank že 9:3. Domačinke so se gostjam nekajkrat še približale na štiri točke zaostanka, zadnjič pri izidu 11:15, do konca niza pa so osvojile le še tri točke. Tudi ta niz se je končal z napako domače ekipe na servisu. V tretjem nizu so Kamničanke prvič do štirih točk prednosti prišle po uspešnem napadu Andjelke Radišković (9:5), tudi v njem pa so zadnjič s štirimi točkami prednosti vodile pri izidu 15:11. Na servis Naje Boise so po njenem asu domačinkam pobegnile za deset točk (21:11), s čimer je bila tekma odločena. Prve tri letošnje točke je odbojkaricam Calcit Volleyja z asom zagotovila Maša Pucelj.

  Izjava po tekmi

  Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »V prvem nizu je domača ekipa igrala odlično. Pričakoval sem, da bodo šle na ‘polno’, saj niso imele česa izgubiti, kar se je tudi zgodilo. Igrale so fenomenalno, nam pa igra preprosto ni stekla, zato sem vesel, da smo uvodni niz dobili na razliko. Žal se nam je v prvem nizu poškodovala Asja Šen, tako da moramo videti, kaj bo z njenim gležnjem. Namesto nje je šla v igro Naja Boisa, vendar nam je igra od drugega niza naprej le stekla, čeprav to še ni tista raven, ki bi jo lahko pokazali. Zadovoljen pa sem, da so imela dekleta od prve minute naprej zelo dober pristop, tudi v prvem nizu, ki smo ga s težavo dobili. Dobro smo odigrali tudi določene druge stvari, druge še niso bile takšne, kot bi morale biti, toda na koncu smo dva niza gladko dobili in najbolj pomembno v tem trenutku je, da smo prvenstvo odprli z dvema zmagama.«