Že jutri predčasno v boj s Kranjčani

  V soboto so odbojkarji Calcit Volleyja prišli do pomembne zmage nad vedno neugodnim Salonit Anhovim, ki je vso svojo moč pokazal v drugem nizu, v preostalih treh pa so bili Kamničani na ravni, ki si jo lahko le želijo. Vendar bo treba dobre igre potrjevati iz tekme v tekmo, prva naslednja bo na sporedu že v torek, 2. novembra, ko bodo v vnaprej odigrani tekmi šestega kroga Sportklub prve odbojkarske lige gostili kranjsko Hišo na kolesih Triglav. Tekma se bo začela ob 20. uri v športni dvorani Kamnik.

  Po tekmi s Kanalci so imeli v kamniškem taboru kar nekaj razlogov za dobro razpoloženje. Prvi je seveda igra, ki so jo, z izjemo drugega niza, prikazali varovanci Matije Pleška, drugi je vrnitev Danila Pavlovića, ki se je izkazal z učinkovito igro v napadu in štirimi bloki, svojo najboljšo igro v dresu Calcit Volleyja pa je prikazal tudi finski bloker Tommi Siirilä, ki je z blokom dosegel polovico od svojih dvanajstih točk.

  »Praviloma tekme solidno odpiramo, nato v drugem nizu ‘pademo’, kar se pravi, da je zadeva nekoliko psihološko pogojena. Do zdaj smo v glavnem igrali proti dobrimi nasprotnikom, zato se je na teh tekmah kakšen padec zbranosti prej poznal, kot morda na tekmah, ki smo jih dobili. Vendar to ne pomeni, da je bila raven odbojke na teh tekmah nizka, prej bi rekel, da obratno. Za tekmo s Salonitom bi še povedal, da sem vesel, kako je tekmo odigral Jan Klobučar, ki resnično trenira po prilagojenem programu in se za tekmo pripravi s pomočjo protibolečinskih tablet. Veseli me tudi, da je Pavlović odigral celo tekmo kljub težavam, ki jih ima s hrbtom in tudi on je na tabletah. To pa je tisto, kar me skrbi, so pa nove tri točke izredno pomembne v tem boju v slovenskem prvenstvu,« je Matija Pleško, trener kamniških odbojkarjev, strnil vtise s sobotne tekme proti Salonitu.

  Zaradi sobotnega gostovanja v srednjeevropski ligi v Zagrebu, na kateri bodo morali Kamničani proti Mladosti vknjižiti vse tri točke, da ostanejo v igri za uvrstitev na zaključni turnir, Calcit Volley čakata še dve tekmi v domačih tekmovanju. Prva bo na sporedu v torek, ko bodo gostili Kranjčane v tekmi šestega kroga državnega prvenstva, druga pa bo v četrtek, ko bodo na Brezovici igrali proti domačemu 1B. ligašu v osmini finala pokala Slovenije.

  »V pripravljalnem obdobju smo z njimi odigrali kar nekaj tekem, zato se med sabo zelo dobro poznamo. Je pa res, da na uradni tekmi odloča kakovost, ki jo v tistem trenutku imaš. Ob volji in želji, seveda, tako da pričakujem spet eno težko tekmo, čeprav so Kranjčani za zdaj v letošnji sezoni točkovno podhranjeni, vemo pa, da so neugoden nasprotnik, prisotno pa bo tudi nekaj gorenjskega derbija. Do torkove tekme bomo morali fante spočiti, čeprav bodo trenirali in jih čim bolje pripraviti na to tekmo. O preostalih tekmah pa bomo razmišljali, ko pridejo na vrsto,« Pleško ne želi ničesar prehitevati.

  Kranjčani, ki jih že vrsto let vodita Sašo Rop in njegov pomočnik Gregor Perhaj, v primerjavi z lansko sezono niso veliko spremenili ekipe. Odšla sta le Jure Glamočanin in Matic Fajfar, prišla pa libero Žiga Kumer n Tilen Pušnik. V dozdajšnjih petih krogih se jim ni izšlo vse po načrtih, saj so le pri dveh točkah z gostovanja v Novem mestu, brez točk pa so ostali na tekmah proti Črnučam, Merkur Mariboru, ACH Volleyju in v zadnjem krogu Panviti Pomgradu.

  Preostale tekme šestega kroga državnega prvenstva bodo na sporedu v soboto, 6. novembra.