Rozman dobro pozna gostje iz Kaštele

  Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v svoji tretji tekmi srednjeevropske lige v sredo, 3. novembra, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik, gostile ekipo Marina Kaštela. Že dva dni pozneje se bodo Kamničanke v prvi tekmi sedmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v Kopru pomerile z Ankaranom, v soboto, 6. novembra, pa jih v srednjeevropski ligi čaka še gostovanje v Zagrebu pri tamkajšnji Mladosti.

  Slovenske državne prvakinje so v svoji zadnji tekmi državnega prvenstva brez večjih težav premagale Grosupeljčanke, ki so v Kamnik prišle brez svoje najbolj izkušene igralke, Helene Mijoč, ki je v preteklosti že nosila dres Calcit Volleyja. Zaskrbljujoča, je bila le poškodba Naje Boise sredi prvega niza, vendar jo je zelo dobro zamenjala šele 15-letna Mija Šiftar, svojo priložnost je dobro izkoristila tudi druga novinka v prvi kamniški ekipi, Neja Čižman.

  »Na ta način moramo igrati vsako tekmo, resno od prve do zadnje točke. Sredi drugega niza smo bili sicer premalo odločni in to je tisto, kar bomo na prihodnjih tekmah skušali popraviti,« se je na kratko sobotne zmage dotaknil Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja, ki ga z njegovimi varovankami v tem tednu čakajo tri tekme.

  »Drži, da je pred nami naporen ritem tekem, vendar zato treniramo, zato smo pripravljeni in prepričan sem, da bomo vse tekme, ki so pred nami, oddelali s polno zavzetostjo. Samo želim si lahko, da bo pristop takšen, kot je bil v soboto.«

  Glede na zgoščen urnik tekem bo do izraza prišla tudi »dolga« klop kamniške ekipe. Proti Grosupeljčankam ni igrala le Fatoumatta Sillah, ki je poškodovana.

  »V vsakem trenutku moramo računati na vsako igralko, to je moja mantra že vse, odkar se ukvarjam s trenerstvom. Igralke morajo biti ‘vroče’, ne smejo spati, ne smejo se počutiti, da niso del ekipe. Vsaka, ki pride na igrišče, mora dodati svoj kamenček v mozaik in to je bistvo odbojke. K temu bomo težili tudi v nadaljevanju sezone,« napoveduje Rozman.

  V sredo v Kamnik torej prihaja Marina Kaštela, s katero bi se morale slovenske državne prvakinje pomeriti že konec septembra, a je bila tekma zaradi zdravstvenih težav hrvaške ekipe preložena. Kamničanke so v preteklosti z ekipo iz Kaštele pogosto igrale, v zadnjem letu žal ne, ker lani ni bilo ženske srednjeevropske lige.

  »Lani resda s Kaštelo nismo igrali, smo pa igrali predlani in zagotovo gre za kakovostno ekipo. V do zdaj svoji edini tekmi je sicer v Zagrebu izgubila z 0:3, vendar je bilo to pred več kot tremi tedni. Kar dva od treh nizov sta se končala na razliko. Kaštela ni naivna ekipa, imajo reprezentančno prosto igralko, Rene Sain, dve odlični napadalki iz pozicije štiri, tudi dobro korektorico, tako da nam ne bo lahko,« pa je pred sredino tekmo dejal trener odbojkaric Calcit Volleyja.