Zdaj bistveno več vemo, kot smo pred začetkom sezone

    Drugi ženski ekipi Calcit Volleyja se ni uspelo obdržati med najboljšimi slovenskimi klubi, vendar je za njo zelo koristna izkušnja, ki jo bodo mlade odbojkarice lahko uporabile v nadaljevanju svoje športne kariere. Boljši je bil prvi del sezone, v katerem so se uvrstile tudi na zaključni turnir Pokala Slovenije. V drugem delu so jim številne bolezni in poškodbe preprečile obstanek v 1A. DOL za ženske, ki bo v prihodnji sezoni štela le osem klubov.

    »Mislim, da nam po dobrih igrah v prvem delu sezone niso zrastli apetiti, ampak so številni drugi razlogi vplivali na to, da drugi del nismo odigrali na isti ravni. Predvsem tu mislim na poškodbe in bolezni, potem ko so se začeli vrstiti porazi, je nekoliko padla tudi motivacija. Že dolgo sem trener, ne spomnim pa se, da bi v eni sezoni imeli toliko bolezni in poškodb. Dodatna težava je bila, da se je vse to pojavljalo pri nosilkah igre, in če pogledamo, koliko so manjkale na treningih, je to katastrofa. Na žalost pa nimamo toliko igralk, ki bi jih lahko vsaj zamenjalo, tudi zaradi izkušenj, saj so nekatere od njih še kadetinje. Je pa bila to dobra izkušnja za naprej, da bomo vedeli, na katere lahko računamo v prihodnjih sezonah, kajti te bolezni in poškodbe se lahko še stopnjujejo. Tudi če igralka kaže določeno kakovost, nam prav nič ne pomaga, če je ves čas bolna ali poškodovana,« je o težavah, s katerimi se je predvsem v drugem delu sezone soočal, spregovoril Franci Obolnar, trener kamniških princesk.

    Toda ne glede na omenjene težave so mlade Kamničanke prikazale nekaj odličnih predstav. V prvem delu sezone so zabeležile tri zmage, nudile dostojen odpor tudi vsem drugim ekipam, v drugem je bila igra nekoliko slabša. Z nihanji v igri so odigrale tudi zeleno skupino, v kateri so imele svoje priložnosti, da si zagotovijo obstanek v ligi, a je bil na zanje odločilnih tekmah proti ATK Grosuplju in Ankaran Hrvatinom usoden peti niz. Vsekakor pa velja izpostaviti uvrstitev na zaključni turnir Pokala Slovenije, ki je bil presežek za to mlado, nadarjeno ekipo. »Dokler je bila dobra prisotnost na treningu, smo igrali bolje, pozneje tudi nismo mogli. Ko smo bili v formi, smo lahko igrali tudi proti boljšim ekipam, namučili smo celo Novo KBM Branik, dober odpor smo nudili Novogoričankam, pa Formuli Formisu …, seveda pa je lažje igrati proti slabšim ekipam. Ampak če premalo treniraš, je težko igrati proti vsakomur. Slabše igre so bile posledice slabšega treninga, slabši trening pa je bil posledica poškodb in bolezni, zato osebno niti nisem razočaran, da nismo ostali v 1A. DOL, takšno je pač realno stanje.«

    A kakorkoli že, igranje med najboljšimi slovenskimi ekipami bi lahko pozitivno vplivalo na razvoj mladih kamniških odbojkaric. Nekatere med njimi so v letošnji sezoni zelo napredovale, druge nekoliko manj. »Najbolj so napredovale tiste, ki so redno trenirale, tiste, ki so bile poškodovane ali bolne, pa žal ne. Ampak, da ne bomo samo jamrali, vsaj kar se mene tiče, je bila to zagotovo dobra izkušnja. Zdaj bistveno več vemo, kot smo pred začetkom sezone, vemo, kakšne igralke imamo.«

    Za nekatere od igralke sezone še ni konec, saj jih čaka državno prvenstvo kadetinj, kjer so se Kamničanke uvrstile na polfinalni turnir, druge bodo v pričakovanju nove sezone v članski konkurenci, najverjetneje v 1B. DOL. »Žal tudi tu ne bomo v polni zasedbi, ampak pustimo zdaj to. Glede članske ekipe pa so odprte številne možnosti, o tem se ne bom odločal jaz, pač pa vodstvo kluba. Najprej bo treba popolniti prvo ekipo, šele potem bomo videli, kakšne so želje za drugo ekipo. Veliko bo odvisno od tega, kakšen igralski kader bomo lahko sestavili, pa tudi od tega, kakšne pogoje bomo igralkam lahko nudili. Če imaš mlado ekipo, ji je treba nuditi dobre pogoje in tukaj imamo v klubu težave. Govorim seveda o prostorski stiski in treningih ob normalnih urah, tako pa smo imeli enkrat tedensko treninge tudi ob 21. uri. Vsekakor bomo morali biti bolj pozorni tudi na karakter igralk, njihovo tekmovalnost, ampak določene izkušnje zdaj imamo, upam pa, da se bo uredilo tudi glede urnika treningov,« je še dejal Obolnar, ki se je leta 2010 s Kamničankami veselil naslova državnih prvakinj, takrat s prvo kamniško ekipo.