Zaigral tudi Klobučar, zmaga za Salonit

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom državnega prvenstva gostovali v Kanalu, kjer so v izenačeni tekmi morali priznati premoč domačega Salonita, ki je zmagal s 3:1 (-26, 22, 22, 21). V dodatnem petem nizu so bili s 15:13 boljši Kamničani, ki bodo v soboto, 2. oktobra, v prvem krogu državnega prvenstva gostili aktualnega državnega prvaka, Merkur Maribor. Tekma se bo začela ob 20. uri.

  Salonit Anhovo – Calcit Volley  3:1 (-26, 22, 22, 21)

  Salonit Anhovo: Boharev 17, Šarič (L), Jereb, Filiputti 5, Karnel 1, Jeklin 3, Lazar 4, Kavčič, Maretič 11, Radosavljević 15, Kovačič 7, Vrtovec, Ristić 13. Rade Dačović.

  Calcit Volley: Kos 1, Hribar (L), Bregar 11, Purić 1, Kosmina 3, Gasparini, Klobučar 9, Siirilä 13, Brulec 2, Beravs 1, Pavlović 11, Mujanović 18. Trener: Matija Pleško.

  Slab teden dni pred začetkom državnega prvenstva so lahko bolj zadovoljni v kanalskem taboru, vendar tudi Kamničani niso daleč od želene forme. Čeprav so kamniški odbojkarji prevladovali v bloku, skupaj so jih dosegli 16, od tega Tommi Siirilä 5, Danilo Pavlović 4 in Nik Mujanović 3, nekoliko boljši pa so bili tudi na sprejemu in servisu, to ni bilo dovolj, da bi se po zmagi v uvodnem nizu veselili tudi končne zmage. Prvič je po vrnitvi z evropskega prvenstva za Kamničane zaigral tudi Jan Klobučar, še vedno pa ne igra kapetan Mitja Gasparini.

  V izenačenem prvem nizu, v katerem so domači še vodili s 17:14, je četrto zaključno žogo za goste izkoristil mladi Mujanović. Večji del drugega niza je bila v prednosti domača ekipa, ki je vodila tudi že z 11:6, z asom Jana Brulca pa so Kamničani izid na enajsti točki izenačili. Toda v končnici so bili bolj zbrani kanalski odbojkarji, ki so preko Marko Radosavljevića, Veljka Bohareva in Srečka Ristića prišli do izenačenja v nizih. V tretjem nizu je pred vstopom v končnico bolje kazalo gostom, ki so po napadu Klobučarja povedli s 17:14. Toda že na 17. točki je Radosavljević izid izenačil, niz pa se je končal s tremi lastnimi napakami kamniške ekipe.

  Tudi v četrtem nizu je bila prednost na strani domačih odbojkarjev, zadnjič pa so jih Kamničani ulovili na 18. točki, ko je bil v bloku uspešen Klobučar. Podobno kot v predhodnih dveh nizih so varovanci Matije Pleška spet slabo odigrali končnico. V dodatnem petem nizu so z blokom Žana Beravsa odbojkarji Calcita prišli že do šestih točk prednosti (12:6), vendar spet ni manjkalo veliko, da bi prišlo do popolnega preobrata. Primož Jeklin je z blokom izid izenačil na 13:13, prav tako z blokom pa je Pavlović svoji ekipi vendarle priboril zmago v dodatnem nizu.