Najboljše tudi na turnirju v Kapošvarju

  Odbojkarice Calcit Volleyja, ki bodo v soboto, 2. oktobra, ob 17.30, v svoji dvorani v prvem krogu državnega prvenstva gostile Krim, so na turnirju v Kapošvarju osvojile prvo mesto. V zadnjih dveh tekmah so dopoldne z 2:1 (-21, 19, 18) premagale UTE Budimpešta, v odločilni tekmi za prvo mesto pa še domači MCM-Diamant Kaposvar s 3:2 (22, 21, -19, -18, 13).

  V kamniškem taboru so šest dni pred začetkom državnega prvenstva, v katerem bodo branili prvo mesto, lahko zadovoljni s trenutno formo, vendar jo bodo morali do prve kvalifikacijske tekme za uvrstitev v ligo prvakinj proti ukrajinski ekipi Prometej iz Dnepra še dvigniti raven svoje igre. Najbolj razburljiva tekma je bila zadnja na turnirju, ki je odločala o prvem mestu, ko so po dveh dobro odigranih nizih popustile, v tie-breaku pa so skorajda zapravile prednost petih točk (13:8), v končnici pa je Naja Boisa z dvema točkama Kamničankam priborila prvo mesto na turnirju.

  V prvi nedeljski tekmi so Kamničanke proti ekipi UTE iz Budimpešte vstopile v pomlajeni zasedbi, brez Eve Mori, Andjelke Radišković, Olivere Brulec Kostić, Katje Mihevc in Lucille Charuk. Prvi niz se ni izšel po kamniških notah, zato pa so v drugem in tretjem preko razigranih Mije Šiftar in Fatoumatte Sillah prevladovale na igrišču in zanesljivo prišle do zmage.

  Zelo dobro so aktualne slovenske državne prvakinje začele tudi obračun z domačinkami turnirja. Pred vstopom v končnico so Kamničanke z blokom Charukove povedle z 22:19, domačinke so s tremi zaporednimi točkami izid izenačile, toda po novih dveh točkah Kanadčanke v dresu Calcit Volleyja in uspešnem napadu Boise je niz pripadel gostjam.

  V drugem nizu so Kamničanke na servis Eve Mori domačinkam pobegnile za pet točk (13:8), prednost petih točk pa so ohranile do konca niza, ki se je končal z lastno napako madžarskih odbojkaric. Toda v tretjem in četrtem nizu so Kamničanke popustile na sprejemu, v domači zasedbi pa sta se razigrali Reka Szedmak in Katharina Schwabe, tako da je o prvem mestu odločal peti niz. V njem je bil izid zadnjič izenačen pri 6:6, z asom Žive Javornik pa so Kamničanke povedle z 8:6, z asom Morijeve pa z 12:7. Slovenske prvakinje so vodile še s 13:8, toda po dveh zaporednih uspešnih napadih Nathaile Lemmens so se jim Madžarke približale na točko zaostanka (12:13), vendar je Boisa, ki je bila tudi najbolj učinkovita igralka Calcit Volleyja, preprečila preobrat.

  Calcit Volley je tako osvojil prvo mesto na turnirju, drugi je bil MCM-Diamant Kaposvar, tretja Nova KBM Branik, četrta UTE Budimpešta.

  Finalna tekma

  MCM-Diamant Kaposvar – Calcit Volley  2:3 (-22, -21, 19, 18, -13)

  MCM-Diamant Kaposvar: Grbić 6, Spin (L), Lemmens 7, Hegyi (L), Honfi, Budai, Bašnakova 9, Wirth 4, Szedmak 16, Matić 6, Toth, Warmbir, Schwabe 17. Trener: Vincent Lacombe.

  Calcit Volley: Mori 5, Špoljarič (L), Mihevc 6, Javornik 1, Radišković 10, Šiftar 1, Brulec Kostić 13, Lenart, Boisa 17, Janežič (L), Charuk 15, Sillah 11, Zorman, Čižman 1. Gregor Rozman.

  1. krog

  Calcit Volley – UTE 2:1 (-21, 19, 18)

  Calcit Volley: Mori, Špoljarič (L), Mihevc, Javornik 5, Radišković, Šiftar 15, Brulec Kostić, Lenart 3, Boisa 2, Janežič (L), Charuk, Sillah 15, Zorman 4, Čižman 6. Gregor Rozman.

  UTE: Atanasova 4, Nemeth 2, Karabaševa (L), Kis 2, Bagyinka 2, Krasteva, Ligart 1, Szatmari 1, Durst 2, Gyimes 8, Domsodi, Petovary 6, Szabo 6. Trener: Andras Horvath.