Zagrebčani so dobri znanci kamniške ekipe

  Zmaga proti SK Zadrugi Aich/Dobu je po dveh zaporednih porazih v srednjeevropski ligi dvignila razpoloženje v ekipi Calcit Volleyja, ki je med tednom z zmago proti Šoštanj Topolšici v gosteh naredila velik korak proti zaključnemu turnirju pokala Slovenije. Pred povratno četrtfinalno tekmo slovenskega pokalnega tekmovanja bodo Kamničani v soboto gostovali še v Zagrebu, kjer se bodo ob 18. uri v osmem krogu srednjeevropske lige pomerili z Mladostjo.

  Medtem ko so Kamničani med tednom slavili v domačem pokalnem tekmovanju, so Zagrebčani igrali tretji krog kvalifikacij lige prvakov. V Lizboni so morali priznati premoč domače Benfice, glede na to, da je bila tekma na sporedu v sredo, bodo v soboto njihove noge morda malce trde, vendar se varovanci Marka Brumna na to prav nič ne zanašajo.

  »Zagrebčane dobro poznamo, z njimi se redno srečujemo v srednjeevropski ligi, prav tako na pripravljalnih tekmah. Že dozdajšnji potek srednjeevropske lige je pokazal, da bo letos zelo izenačena, saj ni lahkih tekem, seveda pa to velja tudi za Mladost, ki ima zelo kakovostno zasedbo. Vseeno pa menim, da bo najpomembnejše, da jim že od prve točke naprej vsilimo svojo igro in da ves čas sledimo taktičnim zamislim našega strokovnega vodstva,« pred sobotnim gostovanjem v Zagrebu razmišlja Maxson Pereira, ki po skorajda enoletnem premoru zaradi poškodbe, še ni povsem v formi, v kakršni bi si želel biti.

  »Vsakodnevno se počutim boljše in boljše, vendar mislim, da še nisem v svoji najboljši formi. Na vsakem treningu si prizadevam, da bi čim prej prišel na tisto raven pred poškodbo, toda v tem trenutku je vendarle najbolj pomembno, da sem si popolnoma opomogel od operacije kolena.«

  Da je letošnja srednjeevropska liga ena najbolj izenačenih v zadnjih letih, so na svoji koži okusili tudi kamniški odbojkarji, ki so po treh zaporednih zmagah, tudi proti ACH Volleyju, dvakrat zapored morali priznati premoč svojim tekmecem. »Mislim, da smo se s tema porazoma tudi nekaj naučili. Če nič drugega, da je v vsako tekmo potrebno iti stoodstotno. Že proti Dobu smo imeli od samega začetka popolnoma drugačen pristop, to nam je na koncu prineslo tudi zmago. Podobno bo treba igrati tudi v Zagrebu,« je odločen korektor kamniških odbojkarjev, ki bodo morali za uvrstitev na zaključni turnir osvojiti enega od prvih treh mest, saj bo njegov organizator Union Raiffesen Waldviertel. »To samo pomeni, da bo vsaka tekma toliko bolj pomembna, ne samo tekma, vsaka točka, kajti prav nobena od ekipi še ni odpisana,« je previden v napovedi Pereira.

  Mladost Zagreb je trenutno na tretjem mestu srednjeevropske lige. Tako kot vodilni ACH Volley in drugouvrščeni Calcit Volley ima do zdaj dva poraza, vendar dve tekmi manj od Ljubljančanov in eno od Kamničanov. Vodi jih nekdanji jugoslovanski reprezentant Rade Malević, od letošnje sezone pa dres Mladosti nosi Timofij Polujan, še lani igralec slovenskih državnih prvakov.