V soboto priložnost za prvo mesto v srednjeevropski ligi

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi tekmi sedmega kroga 1A. DOL za ženske doma premagale Luko Koper, vendar z igro niso navdušile. Pred tednom dni so v srednjeevropski ligi proti Kašteli prvič v letošnji sezoni tudi ostale praznih rok. Toda če je proti Koprčankam in Kaštelankam morda šlo za pomanjkanje motivacije, zagotovo tako ne bo v soboto, ko bo v sedmem krogu srednjeevropske lige gostovala zagrebška Mladost. Tekma se bo začela ob 19. uri v športni dvorani Kamnik. 

  Po zmagi nad Koprčankami kamniški trener Gregor Rozman ni skrival slabe volje, saj so njegove varovanke še drugič zapored preveč nihale v sami igri. Na srečo na koncu niso bile kaznovane, tako da so v domačem prvenstvu še naprej edina ekipa brez poraza. »V tem trenutku je pomembno samo to,« je po tekmi dejal Rozman. S svojim trenerjem se je strinjala tudi Leja Janežič, ki je bila med najbolj zaslužnimi, da v Kamniku ni prišlo do podobnega presenečenja kot minulo soboto v Kašteli.

  »Pristop k tekmi obakrat ni bil najboljši in to je tisto, kar bo treba popraviti. Seveda si vsaka od nas želi, da bi bila čim boljša, vendar na zadnjih dveh tekmah ni bilo tako. Pomanjkanje zbranosti, morda tudi motivacije, je bilo tisto, kar nas je v Kašteli stalo zmage, na srečo pa smo se proti Koprčankam v četrtem nizu le izvlekle.«

  Ali je na nekoliko slabši zadnji tekmi vplivalo tudi to, da so Kamničanke sezono začele nadvse uspešno? Med drugim so premagale lani obe najboljši slovenski ekipi. »Možno je, da smo po dobrem začetku sezone pomislile, da smo nepremagljive, saj nam je šlo dobro od rok, zdaj pa bomo morale še toliko bolj stopiti skupaj,« pot iz trenutne manjše krize vidi libero Calcit Volleyja.

  To bo še toliko bolj pomembno zato, ker so do konca leta pred slovenskimi pokalnimi zmagovalkami same pomembne tekme. Že prva sobotna sodi v to kategorijo, kajti z novo zmago v srednjeevropski ligi bi naredile korak bliže zaključnemu turnirju. Sledila bo prva tekma četrtfinala pokala Slovenije z Ankaranom, potem sta tu derbija z Novo KBM Branikom in GEN-I Volleyjem, ki bosta ob srednjeevropski ligi veljali tudi za državno prvenstvo, že 4. decembra pa jih čaka uvod v pokal Challenge.

  »Da, res je, zdaj se bomo morale zbrati, čim bolje trenirati in biti ves čas zbrane, da se nam ne bi ponovilo kaj podobnega kot na zadnjih dveh tekmah,« opozarja Janežičeva, ki nikakor ne podcenjuje zagrebške Mladosti, ki bo v soboto gostovala v Kamniku. V dozdajšnjih petih tekmah je resda samo dvakrat zmagala, toda … »To prav nič ne pomeni. Z njimi smo se večkrat pomerile v pripravljalnem obdobju, poznamo jih tudi od lani. O njih imamo vse potrebne informacije, vemo, kako igrajo in od kod nam preti največja nevarnost. Verjamem, da se bo na koncu izšlo, vse pa bo odvisno od nas samih.«

  S tekmo manj so odbojkarice Calcit Volleyja trenutno na drugem mestu srednjeevropske lige, že v soboto pa lahko spet prehitijo Novo KBM Branik, ki je v tem krogu prosta. Že to bi lahko bil dodatni motiv za kamniško četo.