Zabava kamniških športnih junakov

    Včerajšnji večer je bil poln smeha, veselja in ponosa, saj smo se člani Calcitove športne družine zbrali na tradicionalni zabavi ob koncu leta. V sproščenem vzdušju smo člani različnih klubov delili svoje uspehe, spomine in skupaj zrli v obetavno leto 2024.

    Kamniški Calcit, gonilo kamniškega športa že desetletja, je hrbtenica raznovrstnim športnim disciplinam – od plavanja, košarke, vaterpola, gorskega kolesarjenja, deskanja na snegu, smučarskih skokov, kegljanja, ekstremnega teka, do odbojke. Naša športna družina združuje preko tisoč športnikov vseh generacij.

    Zbrane športnike in športne delavce so nagovorili predsedniki športnih klubov, ki niso skoparili z besedami zahvale in pohvale. Franci Spruk, predsednik Kegljaškega kluba Calcit Kamnik, je razkril, da so se njihove kegljačice uvrstile med najboljših osem v Svetovnem pokalu in si priborile nastop v osmini finala Lige prvakov, priča pa smo bili tudi zanimivim podvigom v drugih športih. Calcit Bike Team, pod vodstvom predsednika Cirila Grkmana Cufija, je sezono končal na 1. mestu v pokalni razvrstitvi ekip ter pokalni razvrstitvi perspektivnih ekip, na izjemnem 3. mestu je bil tudi v pokalni razvrstitvi ekip v spustu. Calcitovi kolesarji so priznanja posamično prejeli tako v krosu, spustu in enduru. Kar 11 članov je v svoji kategoriji končalo med najboljšimi tremi sezone. Plavalci Plavalnega kluba Calcit Kamnik so se lahko pohvalili z odličnimi dosežki na državnih prvenstvih, nedavno so se z zimskega odprtega absolutnega državnega prvenstva vrnili z dvema zlatima, dvema srebrnima in dvema bronastima kolajnama, medtem ko so vaterpolisti, predstavil jih je predsednik Dare Homar, ob menjavi generacij osvojili četrto mesto v domačem prvenstvu. Košarkarje Košarkarskega kluba Calcit Kamnik je nagovoril predsednik David Šućur, njegova članska ekipa zaseda sredino lestvice 3. SKL, ponosni pa so predvsem na svoj podmladek pod koši. Število njihovih članov že presega število 150. Odbojkarski klub Kamnik pod vodstvom Gregorja Hribarja se je spomladi z žensko ekipo že veselil četrtega zaporednega naslova državnih prvakinj, novo sezono pa je začel, kot prvi klub v Sloveniji, s kar štirimi prvoligaši. Ženska ekipa je osvojila prvo točko za slovensko žensko odbojko v Ligi prvakinj. V klubu se nadejajo, da bodo aprila sezono kronali z dvema prvima mestoma.

    Posebno čast sta večeru dodala tudi generalna pokrovitelja Matevž in Miha Kirn, ki sta obljubila nadaljnjo podporo kamniškemu športu tudi v letu 2024 ter izrazila prepričanje, da bo Calcitova športna družina še naprej rasla in se razvijala.

    Eno je zagotovo: tako povezane in tako podprte športne družine, kot je Calcitova, Slovenija ne pozna.