Za razred boljše v napadu

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v prvi tekmi desetega kroga 1B. DOL za ženske v dvorani OŠ Stranje premagala Krim s 3:1 (20, -23, 26, 20). S četrto zmago v sezoni so Kamničanke vsaj začasno na prvenstveni lestvici na četrtem mestu prehitele Ljutomer, v prihodnjem krogu, v soboto, 21. decembra, pa bodo v Stranjah gostile prav Ljutomerčanke. Tekma se bo začela ob 15. uri.

  Calcit Volley – Krim  3:1 (20, -23, 26, 20)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 50.

  Calcit Volley II: Krašovec, Špoljarič (L), Topič, Lužovec, Javornik, Boisa, Povh, Gojak, Zorman, Žužek, Andrejič, Sitar, Kraševec, Gojak (L). Trener: Aljoša Jemec.

  OD Krim: Kolenc, Aj. Ščuka, Deželak, Bavdaž, An. Ščuka, Kaučič, D. Oletič, M. Oletič, Kenda, Alibegič, Jerman. Trener: Jože Časar.  

  Kamniške odbojkarice so v 1B. DOL za ženske kar štiri od petih tekem izgubile v petem nizu, tudi v prvem delu sezone proti Krimovkam. Prav tako je bil zanje peti niz usoden tudi v osmini finala pokala Slovenije proti Luki Koper, ki je nato v četrtfinalu izločila Krim, ki je bil po devetih krogih 1B. DOL za ženske na drugem mestu, medtem ko so bile Kamničanke pete.

  Ekipi, ki sta se dodobra spoznali že v pripravah na letošnjo sezono, prav tako pa s tekem v mlajših selekcijah, sta bili tudi tokrat zelo izenačeni. V prvem nizu so do prednosti prišle domače odbojkarice, ki so bile bolj učinkovite na servisu in v napadu, v izenačenem drugem nizu pa so bile v končnici bolj zbrane gostujoče odbojkarice. Še bolj napet je bil tretji niz, ki se je tudi končal na razliko, tokrat pa so bile bolj zadovoljne Kamničanke, ki so se po vodstvu z 2:1 v nizih sprostile ter v četrtem nizu prikazale svojo najboljšo igro in zasluženo prišle do četrte letošnje zmage v državnem prvenstvu.

  »Odigrali smo dobro tekmo. Čas je bil, da se dobro delo na treningu odrazi tudi na igrišču. Vidi se, da ekipa počasi napreduje v vseh elementih. Veseli me, da smo bili danes za razred boljši od nasprotnika predvsem v napadu,« ni skrival zadovoljstva po dobri predstavi svojih varovank, Aljoša Jemec, trener druge ženske ekipe Calcit Volleyja.