V lov za prepotrebne točke

    Odbojkarice Calcit Volleyja so v sredo z zmago v Ankaranu potrdile uvrstitev na zaključni turnir pokala Slovenije, ki bo od 17. do 19. januarja v Kamniku, v soboto ob 19. uri pa bodo pred svojimi navijači lovile tudi točke za uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige. V goste prihaja ekipa Jedinstvo Brčko, ki je trenutno s tekmo manj le točko za njimi.

    Minulo soboto so Calcitovke v Novi Gorici po dobri igri in zmagi proti ekipi PVK Olymp iz Prage doživele nov hladen tuš. Že drugi v tednu dni, kajti prejšnji ponedeljek so po slabi igri izgubile z Novo KBM Branikom. Tudi zato je bila sredina povratna četrtfinalna tekma v pokalu Slovenije toliko bolj pomembna. Čeprav brez poškodovane Katje Mihalinec njihova zmaga proti Ankarančankam niti trenutek ni bila vprašljiva in po dveh osvojenih nizih, s katerima je bil nastop na zaključnem turnirju zagotovljen, je vsem v ekipi s srca padel težek kamen.

    »Da, v Kopru je bila za nas zelo pomembna tekma, ki je nismo vzeli z levo roko, čeprav smo na prvi tekmi slavili s 3:0. Zato sem toliko bolj vesel, da smo vse dvome rešili že po prvih dveh nizih in si s tem zagotovili nastop na zaključnem turnirju. Vsi skupaj zdaj vidimo, da moramo še več delati in samo to bo tisto, kar nam bo prineslo dober rezultat,« ni skrival zadovoljstva po zmagi v Kopru Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric, ki že nekaj časa igrajo v zelo spremenljivi formi. Za nameček so v soboto v Novi Gorici ostali še brez Katje Mihalinec, že nekaj časa ima težave s poškodbo Lucy Charuk, ki posledično ne trenira. Na srečo se je na igrišče vrnila Nina Kotnik, ki pa še ne more igrati s polno obremenitvijo, tako kot tudi ne Katja Mihevc.

    »Kakšna je trenutna situacijo s Katjo Mihalinec niti ne vemo. Vsekakor se nam njena odsotnost pozna, ampak moramo gledati naprej in z igralkami, ki jih imamo na voljo, narediti maksimum. Dobra novica sicer je, da se po treh mesecih vrača Nina Kotnik, kar je lahko samo plus za našo ekipo,« pravi Rozman, ki se še kako zaveda, da bo sobotna tekma z Jedinstvom iz Brčkega za Kamničanke, ki so še v boju za uvrstitev na zaključni turnir, še kako pomembna. Najboljša ekipa Bosne in Hercegovine je s tremi porazi, kolikor jih imajo tudi Kamničanke, le točko za njimi, vendar imajo ob tem tudi tekmo manj. V Brčkem so slavile odbojkarice Calcit Vollelyja, toda … »Uvrstitve na zaključni turnir, ki bo v Novi Gorici, še zdaleč nimamo zagotovljen. Pred nami je še nekaj tekem, ki jih bo vsekakor treba dobiti. Prva je že v soboto. Jedinstvo ima dobro ekipo, o čemer smo se lahko prepričali že v njihovi dvorani, o tem govori tudi njihov položaj na lestvici. Ob tem imajo v svojih vrstah trenutno vodilno napadalko lige, Andjelko Radisković, imajo tudi vodilno blokerko lige, Ano Gajić, pa tudi druge igralke so kakovostne. Zato bomo morali prikazati zelo dobro igro, predvsem pa precej boljšo kot proti GEN-I Volleyju in Novi KBM Braniku, če se vrnem nekoliko nazaj, da bi se lahko nadejali pozitivnega izida. Časa je vedno manj, zato moramo vsako tako tekmo jemati izredno resno in priti do prepotrebnih točk za zaključni turnir,« opozarja Rozman.

    Tekma z Jedinstvom bo zadnja domača v letu 2019. Do konca leta Calcit Volley čakata še dve preizkušnji, v sredo, 18. decembra, jih čaka povratna tekma s Pražankami v prvem krogu pokala Challenge, prihodnjo soboto pa bodo v enajstem krogu 1A. DOL za ženske v gosteh še enkrat igrale z Ankarančankami.