Za konec poraz z Ljutomerčankami

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v svoji zadnji tekmi 1B. DOL za ženske doma izgubile proti Ljutomeru z 0:3 (-17, -16, -13). Z osmimi zmagami in trinajstimi porazi so letošnjo sezono končale na šestem mestu, za uvrstitev v Sportklub prvo odbojkarsko ligo pa se bosta borili ekipi Formisa in Braslovč.

  Calcit Volley II – Ljutomer  0:3 (-17, -16, -13)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 15, sodnika; Maglič, Hodžič.

  Calcit Volley II: N. Sitar, Topič, Štern 3, Ifko 1, Vukojević3, Vavpetič, Herič 4, Žvegla 6, T. Gojak (L), A, Gojak (L), Kraševec 9. Trenerka: Tjaša Gadža..

  Ljutomer: Banfi, Šijanec 3, Horvat 14, Makoter 9, Pintarič 4, Stanković, Ana Kolmanič 10, Anja Kolmanič, Mikl (L), Oletič, Sužnik 15, Antolin. Trener: Bojan Novak.

  Kamniške princeske, ki praktično vso sezono niso igrale v polni zasedbi, so na svoji zadnji tekmi letošnje sezone v 1B. DOL za ženske že v prvem nizu ostale še brez libera Atene Gojak, ki si je zvila gleženj. Čeprav jo je dobro nadomestila sestra Tara, so bile proti Ljutomerčankam v vseh treh nizih daleč od uspeha. Predvsem so imele težavo z realizacijo v napadu, na drugi strani so Ljutomerčanke dosegle deset blokov, od tega kar sedem Ana Horvata.

  V prvem nizu so si gostje ob boljšem servisu zelo hitro priigrale sedem točk prednosti (12:5), ko je bila v napadu uspešna Adela Pintarič, po napaki domače ekipe pa je bilo že 17:9. Do konca niza domače odbojkarice na manj kot šest točk niso prišle, niz pa se je končal z dvema zaporednima točkama Horvat.

  Na servis Urše Herič so domače odbojkarice v drugem nizu gostjam pobegnile za štiri točke (8:4), vodile pa so tudi še z 9:6, toda na deveti točki sta bili ekipi že skupaj. Do petnajste točke so Kamničanke še sledile Ljutomerčankam, nato pa so popustile na sprejemu, v napadu so bile premalo odločne, kar so bolj izkušene gostje kaznovale in jim do konca niza prepustile le še točko. Tretji niz se je začel z vodstvom Ljutomera s 6:0, po dveh blokih Horvat pa je bilo že neulovljivih 19:9 za gostje. Zadnjo točko na tekmi je dosegla Pintarič.

  Izjava po tekmi

  Tjaša Gadža, trenerka Calcit Volleyja II: »Žal smo sezono končale brez osvojenega niza, vendar so se dekleta borile, toda nasprotnice so bile tokrat premočne za nas. Žal si je v prvem nizu gleženj poškodovala Atena Gojak, ki jo je sestra Tara sicer dobro nadomestila. Čeprav smo ostale praznih rok, nisem nezadovoljna s sezono, saj smo večinoma prikazale dobro odbojko, viden pa je tudi napredek igralk.«