Kamničanke še četrtič boljše od Mariborčank

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 21. kroga Sportklub prve odbojkarske lige doma premagale Novo KBM Branik s 3:1 (-20, 19, 21, 22). Preloženo tekmo  15. kroga proti Luki Koper bodo igrale 2. marca, ob 17.30.

  Calcit Volley – Nova KBM Branik   3:1 (-20, 19, 21, 22)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Vrenko, Juraja.

  Calcit Volley: Pavlović Mori, Špoljarič (L), Mihevc, Radišković, Šiftar, Vovk, Brulec Kostić, Lenart, Janežič (L), Charuk, Sillah, Zorman, Čižman. Trener: Gregor Rozman.

  Nova KBM Branik: Milošič, Pogačar, Šalamun, Winkler, Knez, Bračko, Potokar, Gradišnik Klanjšček, Velikonja Grbac, Cikač (L), Ramić (L), Galić, Lorber Fijok, Augustinovič. Trener: Bruno Najdič.

  V letošnji sezoni so kamniške odbojkarice trikrat že premagale bankirke, najbolj pomembna zmaga pa je bila v finalu pokala Slovenije, ko so v Tivoliju izgubile tudi svoj edini niz v medsebojnih tekmah. Varovanke Gregorja Rozmana so si najboljše izhodišče v končnici državnega prvenstva zagotovile minulo nedeljo, prav tako pa Mariborčanke slabše kot druge ne morejo več biti. Medtem ko so si Kamničanke kot edina neporažena ekipa v srednjeevropski ligi že zagotovile tudi nastop na zaključnem turnirju, mora Nova KBM Branik v soboto v Zagrebu proti Mladosti osvojiti vsaj niz. Tudi po zaslugi Calcit Volleyja, ki je pred tednom dni doma premagal Zagrebčanke.

  Do pete točke sta bili ekipi v uvodnem nizu izenačeni, na servis Eve Pavlović Mori in dveh uspešnih napadih Fatoumatte Sillah pa so Kamničanke pobegnile za tri točke. Po polminutnem odmoru Bruna Najdiča in bloku Mirte Velikonja Grbac sta bili ekipi na deseti točki že skupaj. Mariborska blokerka je nekaj zatem Mariborčanke spet popeljala do vodstva (13:12). Po tretjem asu gostij, prvem Monike Potokar, so bankirke prvič v prvem nizu domačinkam pobegnile za dve točki (16:14), zato se je za polminutni odmor odločil Gregor Rozman. Izkušena Potokar se je ob vrnitvi na igrišče izkazala še z dvema asoma, eno točko je v napadu prispevala še Lorena Lorber Fijok, pet točk prednosti (19:14) pa je gostjam zagotavljalo mirno končnico niza. Z blokom ga je končala Velikonja Grbac.

  Tudi v drugem nizu so domače odbojkarice prve do nekaj večje prednosti, ko so na servis Andjelke Radišković in točki Sillah povedle s 6:2. Tudi po vrnitvi s polminutnega odmora so imele gostje težave na sprejemu, saj so Kamničanke dosegle še štiri točke, tako da je Najdič vzel še svoj drugi polminutni odmor. Z novim asom, svojim drugim je Radišković dosegla še eno točko za vodstvo z 11:2 in šele Velikonja Grbac je prekinila serijo devetih zaporednih točk Calcit Volleyja. Mariborčanke se niso predale in po dveh uspešnih napadih Lorber Fijok so na servis Eve Pogačar prišle le točko zaostanka (12:13). Svoj drugi polminutni odmor je vzel še Rozman, z blokom pa je Lorber Fijok izid na 13. točki izenačila. Pred tem so domače odbojkarice vodile s 13:6. Z dvema zaporednima asoma Pavlović Mori so Kamničanke v končnico vendarle vstopile z nekaj večjo prednostjo (22:18), niz pa se je končal z asom Mije Šiftar uspešnim napadom Olivere Brulec Kostić.

  Z asom Katje Mihevc so Kamničanke v začetku tretjega niza povedle s 3:0, vendar je že na peti točki sledilo izenačenje, vendar Mariborčane do vodstva niso prišle. Domače odbojkarice so z novim asom Mihevc pobegnile za dve točki (11:9), po uspešnem napadu Brulec Kostić že za štiri (17:13). Po polminutnem odmoru so gostje svoj zaostanek prepolovile, Kamničanke pa so spet nekoliko lažje zadihale po napaki gostij, ko so spet prišle do štirih točk prednosti (21:17). Domače odbojkarice prišle tudi do štirih zaključnih žog za vodstvo z 2:1 v nizih, drugo je izkoristila Brulec Kostić.

  Tudi četrti niz se je začel po željah domače ekipe, ki so na servis Mihevc gostjam pobegnile za šest točk (6:0), prednost šestih točk pa so držale vse do izida 12:6. Po napaki domače ekipe so se jim Mariborčanke približale na tri točke zaostanka (12:15), pred vstopom v končnico pa so Kamničanke pobegnile za pet točk (19:14). Vendar jim to še ni prineslo mirne končnice, kajti po asu Potokar je bilo le še 19:16 za Calcit Volley, na servis Lorber Fijok, nocoj najboljše igralke Mariborčank, pa le še 22:20. Za še večjo dramo v končnici je z asom skorajda poskrbela Ajde Augustinovič, ki je svojo ekipo približala na točko zaostanka (22:23), da pa do nje ni prišlo, je bila najbolj zaslužena Brulec Kostić s točko v napadu in nato še z asom.

  Izjavi po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volley: »Čutiti je bilo, da je tekmovalni naboj nekoliko zaostal, vseeno pa sta si obe ekipi želeli zmagati. Nihče ni kalkuliral, zato je bila tudi tekma korektno odigrana. Vesel sem, da smo daljšo mi potegnili. Moti pa me, da bomo šele v petek izvedeli, kdaj bo zaključni turnir srednjeevropske lige in tu bi namenil nekaj kritik vodstvu tekmovanja. Težko je zdaj tempirati formo, saj še vemo, ali bo zaključni turnir 23. in 24. februarja.«

  Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika: »Kamničanke so še enkrat več dokazale, da so v tem trenutku boljše od nas. Čeprav je morda videti, da smo jim blizu, imajo ves čas igro pod kontrolo in nam vsako tekmo dajo lekcijo. Moramo se učiti dalje, da se jim še bolj približamo. V petek nas v Zagrebu čaka odločilna tekma z Mladostjo za uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige. V vsakem primeru nas čaka še ena težka tekma, saj igramo proti ekipi, ki igra v polfinalu pokala CEV.«