Za konec maratona še s Hočami in Dobom

  Kamniški odbojkarji bodo v osmih dneh odigrali pet tekem. Tri so že za njimi, na vseh treh so prišli do prepričljivih zmag, za konec maratona pa jih v soboto, ob 19. uri, v športni dvorani Kamnik čaka tekma enajstega kroga Sportklub prve odbojkarske lige – moški, v nedeljo pa ob isti uri še z Zadrugo Aich/Dob v srednjeevropski ligi. Miha Bregar, ki se je pred začetkom letošnje sezone preselil na mesto korektorja, verjame, da bo Calcit Volley zabeležil še dve zmagi.

  Do prekinitve državnega prvenstva so Kamničani v domačem prvenstvu zabeležili šest zmag, vendar niti na eni od njih do nje niso prišli brez izgubljenega niza. Zdaj, po prekinitvi, pa v teh tekmah niso oddali niti niza. Minulo soboto so slavili v Kanalu, v torek in sredo pa so v prvem krogu pokala Challenge na kolena spravili tudi skopski Vardar.

  »Kar nekaj časa sta bili tekmi z Vardarjem v negotovosti in tudi zdaj nismo natančno vedeli, v kakšni zasedbi bomo lahko igrali. Žal smo ostali brez treh igralcev, v okrnjeni zasedbi so prišli tudi Skopjanci, vendar smo obe tekmi vzeli resno in temu primeren je bil tudi končni rezultat. Na obeh tekmah smo nadzorovali potek srečanja, bili ves čas dovolj zbrani, da nas tudi nekatere redke napake niso stale gladke zmage,« je bil z razpletom obračunov z Vardarjem zadovoljen Miha Bregar, ki je bil na prvi tekmi z 12 točkami tudi najbolj učinkovit igralec tekme.

  Popolnoma drugačna zgodba bo z italijansko ekipo Alianz Powervolley Milano. Ker se je Evropska odbojkarska zveza odločila, da bo čim bolj zmanjšala izpostavljenost koronavirusu, bo od osmine finala naprej spremenjen način tekmovanja tudi v pokalu Challenge. Tako bodo Kamničani tekmo z Milančani igrali v njihovi dvorani, v primeru morebitne zmage pa bi se v milanskem balončku pomerili z boljšo ekipo na tekmi med Dinamom iz Bukarešte in ekipo Marek Dupnitsa iz Bolgarije. V zadnjih šestih letih so Kamničani dvakrat že igrali z italijanskimi ekipami, zadnjič predlani z Monzo.

  »Žal na teh tekmah nisem mogel igrati, ker sem bil poškodovan, spomnim pa se, da smo jih kar pošteno namučili. Zavedamo se, da bo tekma z Milanom popolnoma druga zgodba, kot je bila z Vardarjem. Čaka nas le ena tekma in mislim, da je to za nas morda celo boljše, kajti na eni tekmi je vedno več priložnosti za presenečenje kot na dveh. Mislim, da imamo zdaj močnejšo ekipo, kot smo jo imeli predlani, verjamem, da bomo dali vse od sebe, in če bodo imeli Italijani slab dan, je vse možno,« se ne predaja Bregar, ki je eden od četverice Kamničanov, ki so v primerjavi z lansko sezono ostali v klubu.

  »Spremembe so tako ali drugače del življenja. Ali klub zamenja igralce, ali pa se igralec odloči za drugo sredino, na koncu sezone pa se vidi, kaj to prinese. Dejstvo je, da je naša ekipa na novo sestavljena in da smo potrebovali nekaj časa, da smo se spoznali, začutili in uigrali. Verjetno gre tudi tu iskati vzroke, da smo na prvih tekmah, čeprav smo zmagovali, izgubili nekaj točk in da smo s samo enim porazom trenutno na tretjem mestu. Pa še to tekmo z ACH Volleyjem bi, če bi se kakšne žoge obrnile drugače, lahko dobili.«

  Prva priložnost za to bo že v soboto, ko bodo v goste prišle Hoče, ena od treh ekip, ki so jo Kamničani strli šele v petem nizu. Dan pozneje pa bo na drugi strani mreže stal še Dob. »Že zaradi prve tekme bomo morali od prve točke naprej igrati maksimalno zavzeto. Mislim, da zdaj igramo boljše kot v začetku sezone, kar pa bomo morali potrjevati na igrišču. To velja tudi za nedeljsko tekmo z Dobom. Iskreno povedano niti ne vem, v kakšni zasedbi letos igra Dob, ampak ne glede na to, v kakšni bo prišel, bomo šli v tekmo stoodstotno in naredili bomo vse, da bodo vse tri točke ostale v Kamniku,« je odločen Bregar, ki je pred letošnjo sezono zamenjal igralno mesto, tako da zdaj igra na mestu korektorja.

  »Na tem igralnem mestu sem prvič igral že pred nekaj leti, ko sem bil še v Krki, vendar se takrat ni izšlo najboljše, saj so se v klubu zamenjali trije podajalci, za nameček pa smo imeli še težave na blokerskem mestu, tako da sem bil prisiljen končati s to zgodbo. V začetku sezone me je Gregor Jerončič vprašal, ali bi bil pripravljen pomagati ekipi na tem igralnem mestu. Zame je to spet nov izziv, ob tem pa imamo v klubu še Mitjo Gasparinija, od katerega se lahko veliko naučim. In od njega se imam kaj naučiti,« zagotavlja vedno dobro razpoloženi Šentjernejčan, ki že tretjo sezono nosi dres Calcit Volleyja.

  Ob tekmi v Kamniku bo danes v enajstem krogu Sportklub prve odbojkarske lige – moški na sporedu le še tekma med ACH Volleyjem in Panvito Pomgradom. V ponedeljek se bosta v Kranju pomerili ekipi Hiša na kolesih Triglav in Salonit, medtem ko je tekma Merkur Maribor – Krka preložena na 26. november.