Z zmago v Puconcih zdaj že sedme

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so na gostovanju v Puconcih premagali domačo ekipo s 3:0 (21, 13, 19). Z drugo zaporedno zmago so Kamničanke na prvenstveni lestvici z devetimi točkami že na sedmem mestu, v prihodnjem krogu, v soboto, 15. decembra, pa se bodo v Mariboru pomerile z Novo KBM Branikom.

  Roto-Kema Puconci – Calcit Volley II  0:3 (-21, -13, -19)

  Puconci – Zelena dvorana Puconci, gledalcev 90, sodnika: Goznik, Miklošič.

  Roto-Kema Puconci: Svetanič, Vinkovič 2, Škraban 12, Kebler, D. Oletič, Vilfan 12, Pintarič 5, Šadl 2, Kovač 1, M. Oletič 1, Mikl (L), Gjergjek (L). Trener: Tin Vrabl.

  Calcit Volley II: Krašovec 10, Špoljarič (L), Topić, Lužovec 10, Javornik, T. Gojak, Gadža, Bošeska, Žužek 2, Zatković 12, Šeme, Sitar 3, Jerala 9, A. Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

  Varovanke Francija Obolnarja so na poti do zaključnega turnirja pokala Slovenije v osmini finala izločile tudi Roto-Kema Puconce, do zmage pa so prišle prav v gosteh, pa tudi na prvenstveni lestvici so imele pred nocojšnjim dvobojem štiri točke več od domačink. Svojo prednost pred Pucončankami so z odlično igro še povečale in ne samo to, z novimi tremi točkami so na sedmem mestu prehitele Ankaran Hrvatine.

  V izenačenem uvodnem nizu, v katerem sta se ekipi menjavali v vodstvu, so bile Kamničanke tiste, ki so prve prišle do treh točk prednosti (16:13). Tudi po polminutnem odmoru domačega trenerja Tina Vrabla so Kamničanke dosegle še dve zaporedni točki, vodile pa so tudi še z 22:17. Pred vstopom v končnico so se jim domačinke približale na dve točki zaostanka (21:23), a do preobrata ni prišlo, varovanke Francija Obolnarja so izkoristile že prvo zaključno žogo.

  Drugi niz je minil v popolni premoči Kamničank, ki so bile boljše v vseh elementih igre. Domače odbojkarice so naredile vse preveč lastnih napak, v kamniški pa je Lana Žužek dobro razigrala ekipo. Za nameček so gostje prevladovale tudi v bloku, v tem elementu igre se je izkazala Manja Jerala, tako da je bil pri njihovem vodstvu z 20:10 drugi niz odločen.

  Tudi v tretjem kamniške princeske niso popuščale, vendar so se morale za zmago pošteno potruditi. V domači ekipi sta bili v napadu razpoloženi Iva Škraban in Ana Vilfan, toda po izenačenju Pucončank na 16. točki, so v nadaljevanju spet prevladovale Kamničanke, ki so izkoristile že svojo prvo zaključno žogo za pomembno zmago v boju za obstanek v ligi.

   

  Komentarji