Novogoričanke so bile tokrat premočne

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi devetega kroga 1A. DOL za ženske gostile vodilno ekipo državnega prvenstva GEN-I Volley.  S 3:0 (21, 18, 22) so zmagale Novogoričanke. V prihodnjem krogu bodo Kamničanke spet igrale doma, v soboto, 15. decembra, bodo igrale s SIP Šempetrom.

  Calcit Volley – GEN-I Volley  0:3 (-21, -19, -22)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 250, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Novak (Dvor).

  Calcit Volley: Valenčič 7, Kotnik 8, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec 7, Pogačar 4, Kostić 21, Janežič (L), Charuk 7, Kaker 2, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

  GEN-I Volley: T. Blažič ( L ), Ferlinc 1, Zbičajnik, Perić 3, Zaplotnik, Lucas, Velikonja Grbac 8, Kolbl, P. Blažič 9, Lipicer Samec 7, Zampedri (L), Grudina 8, Ščuka 12.Trener: Vasja Samec Lipicer.

  V zadnjem krogu prvega dela državnega prvenstva sta se v Kamniku pomerili ekipi, ki sta do zdaj vpisali same zmage. Prednost na papirju je bila na strani novogoriške ekipe, za katero v letošnji sezoni igra tudi pet nekdanjih Calcitovk, Tina Grudina, Lana Ščuka, Tina Lipicer Samec, Ana Zaplotnik in Pia Blažič, medtem ko dres Kamničank nosita dve nekdanji odbojkarici GEN-I Volleyja, sestri Polona in Špela Marušič.

  Do osme točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, prve pa so do dveh točk prednosti prišle domače odbojkarice, ko je bila v napadu uspešna Olivera Kostić (5:3). Tudi do plus tri (11:8) so po zaslugi Katje Mihalinec prišle Kamničanke, zato je prvi po polminutnem odmoru posegel Vasja Samec Lipicer. Drugega je gostujoči trener vzel po novem vodstvu domače ekipe, tokrat s 15:12, po njem pa je že na 15. točki sledilo novo izenačenje. Na servis Klare Perić so Novogoričanke dosegle še dve točki za vodstvo s 17:15. Čeprav so Kamničanke izid hitro izenačile (17:17), gostje vodstva niso več zapravile, predvsem so naredile manj lastnih napak, niz pa končale z asom Tine Grudine.

  V drugem nizu je prvi po polminutnem odmoru posegel domači trener Gregor Rozman, saj so njegove varovanke po začetnih 0:3 na servis Tine Kaker izid izenačile, nato pa so s slabim sprejemom in lastnimi napakami dovolile, da so Novogoričanke pobegnile za pet točk (8:3). Z dvema zaporednima asoma Sare Valenčič so se domačinke vrnile v igro (8:9), a le na kratko, kajti po dveh novih lastnih napak je GEN-I Volley spet vodil s plus pet (14:9). Visokega vodstva novogoriške odbojkarice niso več zapravile, kajti vse preveč servisov domače ekipe je končalo v avtu, niz pa je še enkrat zaključila Grudina.

  Tudi tretji niz se je začel z napakami domače ekipe. Po uspešnem napadu Pie Blažič, ki je bila tudi na servisu, ter bloku Grudine pa so Novogoričanke povedle že s 5:0. Tudi po polminutnem odmoru težav za kamniško ekipo še ni bilo konec, saj sta točki dosegli še Tina Lipicer Samec in Lana Ščuka. Za nameček je Blažičeva dosegla še asa, prednosti osmih točk pa tako izkušena ekipa, kot je letos novogoriška, ni zapravila. Domačinke so se jim po dobri akciji Olivere Kostić še približale na dve točki zaostanka (17:19), bilo je tudi še 19:21, v končnici pa so bile spet bolj zbrane novogoriške odbojkarice, ki so izkoristile tretjo zaključno žogo, ko je servis Eve Pogačar ostal na mreži.

  Odbojkarice Calcit Volleyja in GEN-I Volleyja se bosta spet pomerili že 21. decembra, v polfinalu zaključnega turnirja pokala Slovenije, ki bo v Kanalu.

  Izjavi po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Po porazu z 0:3 je težko reči, da smo bili enakovredni Novogoričankam, je pa res, da smo naredili preveč lastnih napak in preveč napak na servisu. Tu je bila danes razlika. Ne bom rekel, da edina, je bila pa največja in ta je šla v koristi nasprotnic. Res je, da se bomo kmalu srečali tudi v polfinalu pokalnega tekmovanja, vendar današnja tekma ni bila nič manj pomembna. Škoda, zapravili smo priložnost, da bi prvi del prvenstva končali na prvem mestu, igrali smo doma, določene zadeve niso bile slabe, na njih bo treba graditi in se pripraviti na zaključni turnir.«

  Vasja Samec Lipicer, trener GEN-I Volleyja: »Čeprav nismo izgubili niza, to še zdaleč ni bila lahka zmaga. Calcit Volley je veliko tvegal na servisu, kar je logično, na njegovo žalost pa je v tem elementu igre naredil preveč napak. Kamničanke sicer niso igrale slabo, bile so nevarne, zato vem, da nas v polfinalu pokala Slovenije čaka težko delo. Osebno nisem verjel, da lahko prikažemo tako dobro igro, saj smo se šele v petek zjutraj vrnili s Finske.«

  Komentarji