Z zmago slediti Ankarančankam in Pucončankam

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je zeleno skupino začela z zmago v Ljutomeru, svoj priključek vodilnima ekipama pa bodo skušale držati z zmago na sobotni tekmi proti ATK Grosuplju. Tekma v športni dvorani Kamnik se bo začela ob 16.30.

  Minulo nedeljo so Kamničanke še tretjič zapored premagale Ljutomerčanke, še tretjič brez izgubljenega niza, vendar tokrat najbolj prepričljivo. Ob ne ravno razpoloženi domači ekipi je težko reči, v kakšni trenutni formi so varovanke Francija Obolnarja. »Čeprav smo Ljutomerčanke premagale brez večjih težav, nismo pokazale svoje najboljše igre, saj znamo igrati veliko bolje. Na roke nam je šlo, da domačinke niso bile v polni zasedbi, je pa res, da so se na prejšnjih naših medsebojnih tekmah veliko bolj borile za vsako žogo, medtem ko smo tokrat veliko lažje prihajale do točk,« je gladko zmago svoje ekipe komentirala Manja Jerala, blokerka Calcit Volleyja.

  Ker sta z zmagami zeleno skupino začeli tudi ekipi Ankaran Hrvatini in Roto-Kema Puconci, ki sta redni del prvenstva končali pred kamniškimi odbojkaricami, je njihov zaostanek za njima še vedno šest oziroma tri točke. »Težko je reči, da je prvi krog zelene skupine že nakazal, katere ekipe naj bi se borile za dve mesti, ki vodita v 1A. DOL. Do konca je še devet tekem, prav vsaka od šestih ekip v zeleni skupini pa je sposobna prikazati zelo dobro igro, tako da je prav vse še odprto,« je v svojih napovedih previdna slovenska kadetska reprezentantka, ki se še kako dobro zaveda pomembnosti sobotnega obračuna z Grosupeljčankami.

  »Z Grosupeljčankami smo v letošnji sezoni odigrale že več tekem. Resda pripravljalnih, vendar jih dobro poznamo. Dve njihovi igralki sta bili naši soigralki tudi v kategoriji mladink, še lani pa je bila v naši prvi ekipi Helena Mijoč, ki je bila tudi moja soigralka. V 1B. ligi so igrale zelo dobro, tako da nas čaka vse prej kot lahko delo. V svoji ekipi imajo nekaj izkušenih igralk, kar bi lahko bila njihova prednost, toda tudi me imamo svoje. Mislim, da se nam v soboto obeta zelo dobra tekma, vsekakor pa verjamem v našo zmago,« je odločna mlada Ljubljančanka v dresu Calcit Volleyja, ki ni najbolj navdušena, da se bo v zeleni skupini kar nekaj tekem odigralo tudi ob sredah. »Glede na to, da smo vse igralke v gimnazijah in srednjih šolah, nam tekme med tednom, še zlasti v gosteh, prinašajo dodatne obveznosti. Vsekakor bi nam bilo lažje, če bi bile tekme samo ob koncu tedna, vendar je po drugi strani res, da so v podobnih težavah tudi druge ekipe v zeleni skupini,« je še dejala Manja Jerala.

  Pari 2. kroga zelene skupine:

  Petek, 15. marec: Ankaran Hrvatini – Roto-Kema Puconci (dvorana OŠ Anton Ukmar, 20.00), sobota, 16. marec: Calcit Volley – ATK Grosuplje (ŠD Kamnik, 16.30), Swatycomet Zreče – Ljutomer (ŠD Zreče, 19.00).